Vesti
Hronika

Jednomesečni pritvor određen M. M.

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor muškarcu sa inicijalima M. M, koji se tereti za „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, a u vezi sa krivičnim delom „Teško ubistvo“. Prištinski mediji prenose da je reč o osobi koja je, kako je juče potvrđeno, uhapšena 19. oktobra zbog umešanosti u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića. 
Jednomesečni pritvor određen M. M.
Ilustracija

U saopštenju Osnovnog suda u Prištini precizira se da je na zahtev tužioca, određena mera pritvora u trajanju od mesec dana, zbog, kako se navodi, osnovane sumnje da bi M. M, ukoliko se nađe na slobodi mogao da utiče na svedoke i izbegne krivično gonjenje s obzirom na to da je pre hapšenja bio u bekstvu.

U toku je postupak pred specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini optuženima za umešanost u ubistvu Olivera Ivanovića, a koji se vodi po trećoj optužnici.

Juče je potvrđeno iz kosovskog Specijalnog tužilaštva da je dan ranije uhapšen M. M. za kojim su kosovski organi vlasti tragali još od 2019. godine, upravo zbog umešanosti u ubistvo srpskog političara.

Ujedno je potvrđeno da će biti podnet zahtev za određivanje mere pritvora M. M.

Na optuženičkoj klupi za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića terete se Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete se za zloupotrebu službenog položaja.

I u trećoj optužnici po kojoj se sada vodi postupak, spominju se Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koji su označeni kao vođe kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića.

Istraga za Veselinovićem započela je u aprilu 2019. godine, kada je na listu lica za istragu dodato i ime Milan Mihailović.

Takođe, u decembru 2021. je obelodanjena lista američkog ministarstva finansija sa 13 biznismena i ljudi sa Severa koji su se našli pod američkim sankcijama, a među njima su i imena sa optužnice, odnosno imena koja se spominju u optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića: Milan Radoičić, Zvonko Veselinović, Žarko Veselinović, Željko Bojić, Marko Rošić i Milan Mihailović.Ostale vesti

Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022
Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022