Vesti
Hronika

Jak zemljotres na granici Grčke i Severne Makedonije

Snažan zemljotres pogodio je u nedelju u 22.43h pogranično područje u Grčkoj. Bilo je više potresa jačine tri stepena i više u blizini Bitolja u Severnoj Makedoniji. Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) zabeležio desetak zemljotresa u pojasu makedonsko-grčke granice do ponoći.
Jak zemljotres na granici Grčke i Severne Makedonije
Ilustracija (Foto Anadolija)

Epicentar se nalazio u blizini granice Severne Makedonije i Grčke a kako navode prištinski mediji, potres se osetio i na Kosovu.

Evromediteranski seizmološki centar javlja na svom sajtu da je Grčku pogodio zemljotres od 5,5 stepeni, sa epicentrom udaljenom četiri km od mesta Florina, koje se nalazi nedaleko od granice. Na svom Tvitter nalogu su naveli da je najpre zemljotres bio jačine 5,8, ali kasnije informacije na sajtu pokazuju da se radio o magnitudi od 5,5 stepeni.

Kako navode na svom Twitter profilu, usledilo je još nekoliko manjih zemljotresa, najmanje sedam.

Takođe dodaju da su zemljotresi jačine 3,7 i 3,9 stepeni pogodili oblast na dvadesetak kilometara od Bitolja.

Nema informacija o šteti i posledicama.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022