Vesti
Hronika

Jablanoviću krivične prijave za neovlašćeno posedovanje i upotrebu oružja

Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, protiv predsednika Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića biće podnete krivične prijave za neovlašćeno posedovanje i upotrebu  oružja, nakon jučerašnjeg incidenta u Leposaviću.
Jablanoviću krivične prijave za neovlašćeno posedovanje i upotrebu oružja
Leosavić (Foto arhiva Kim)

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić rekao je za Kontakt Plus da je slučaj otvoren po nalogu tužioca.

“Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, slučaj je okarakterisan kao krivično delo iz Člana 374 – neovlašćeno posedovanje oružja, kao i iz Člana 375 – neovlašćena upotreba oružja. Po nalogu tužioca otvoren je slučaj i biće podnete krivične prijave za dva navedena krivična dela” – rekao je Bojić.

Aleksandar Jablanović i njegova supruga K.J. privedeni su u nedelju uveče nakon incidenta u Leposaviću u koji su bili uključeni.

Incident se dogodio u centru Leposavića u nedelju oko u 20:15 u blizini tamošnje benzinske pumpe.

Bojić je ranije rekao za Kontakt Plus da je tom prilikom od supružnika zaplenjen jedan pištolj.

Jablanović i njegova supruga su nakon zadržavanja od nekoliko sati u policijskoj stanici u Leposaviću pušteni na slobodu.Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020