Vesti
Hronika

Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića

U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
Kuća zahvaćena požarom (Foto Ismet Islamović)

Kosovska policija obaveštena je danas nešto posle 11.00 da je u selu Kaljin izbio požar na porodičnoj kući vlasnika H. I. uz zahtev da se pošalje vatrogasna jedinica, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Vatrogasne jedinice su izašle na teren i ustanovile da je požarom zahvaćen veći deo kuće, navodi Radović.

Prema prvim saznanjima uzrok požara su najverovatne loše električna instalacija. Na teren je izašao i protivpožarni inspektor.

Pričinjena je velika materijalna šteta, dok povređenih nije bilo, preneo je Radović prva saznanja Kosovske policije o požaru u Kaljinu.

Ismet Islamović, direktor Kancelarije za zajednice i povratak u opštini Leposavić koji je i rodom iz Kaljina, u izjavi za KoSSev potvrdio je da je cela kuća izgorela.

„Kuća je totalno izgorela, sve što su imali unutra sve je izgorelo i dokumenta i frižider i šporet i sve živo, samo ono što je čovek imao na sebi, to je ostalo“, kazao je Islamović.

Navodi da je, u trenutku izbijanja požara, u kući bila majka vlasnika kuće koja je nepokretna.

Kako dodaje, komšije su se je iznele kroz prozor kuće u plamenu.

„Vlasnik kuće nije biio tu, ni supruga. Komšije su videle da se puši kuća i dotrčale su i iznele kroz prozor. Još samo ta jedna soba nije bila zahvaćena (vatrom), inače, bila bi katastrofa“, poručuje.

Islamović je potvrdio za KoSSev da je u međuvremenu razgovarao sa gradonačelnikom opštine Leposavić, Zoranom Todićem kako bi se pronašao način da se pomogne porodici koja je ostala bez krova nad glavom.

U mešovitom selu Kaljin u opštini Leposavić živi oko 30 srpskih i bošnjačkih porodica.Ostale vesti

Pronađena eksplozivna naprava kod Merdara. Kfor izvršio kontrolisanu eksploziju
U blizini administrativnog prelaza Merdare danas je pronađena eksplozivna naprava koja je potom uništena u kontrolisanoj eksploziji od strane Kfora, javili su mediji na albanskom.
  • 08.12.2021
Organizovani i multinacionalni
Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva finansija SAD označila je Zvonka Veselinovića, njegovog brata Žarka, Milana Radoičića, Željka Bojića i Marka Rošića zbog pripadnosti koruptivnim mrežama povezanim sa transnacionalnim organizovanim kriminalom.
  • 08.12.2021
SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021