Vesti
Hronika

Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića

U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
Kuća zahvaćena požarom (Foto Ismet Islamović)

Kosovska policija obaveštena je danas nešto posle 11.00 da je u selu Kaljin izbio požar na porodičnoj kući vlasnika H. I. uz zahtev da se pošalje vatrogasna jedinica, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Vatrogasne jedinice su izašle na teren i ustanovile da je požarom zahvaćen veći deo kuće, navodi Radović.

Prema prvim saznanjima uzrok požara su najverovatne loše električna instalacija. Na teren je izašao i protivpožarni inspektor.

Pričinjena je velika materijalna šteta, dok povređenih nije bilo, preneo je Radović prva saznanja Kosovske policije o požaru u Kaljinu.

Ismet Islamović, direktor Kancelarije za zajednice i povratak u opštini Leposavić koji je i rodom iz Kaljina, u izjavi za KoSSev potvrdio je da je cela kuća izgorela.

„Kuća je totalno izgorela, sve što su imali unutra sve je izgorelo i dokumenta i frižider i šporet i sve živo, samo ono što je čovek imao na sebi, to je ostalo“, kazao je Islamović.

Navodi da je, u trenutku izbijanja požara, u kući bila majka vlasnika kuće koja je nepokretna.

Kako dodaje, komšije su se je iznele kroz prozor kuće u plamenu.

„Vlasnik kuće nije biio tu, ni supruga. Komšije su videle da se puši kuća i dotrčale su i iznele kroz prozor. Još samo ta jedna soba nije bila zahvaćena (vatrom), inače, bila bi katastrofa“, poručuje.

Islamović je potvrdio za KoSSev da je u međuvremenu razgovarao sa gradonačelnikom opštine Leposavić, Zoranom Todićem kako bi se pronašao način da se pomogne porodici koja je ostala bez krova nad glavom.

U mešovitom selu Kaljin u opštini Leposavić živi oko 30 srpskih i bošnjačkih porodica.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021