Vesti
Hronika

Izgorela kuća porodice Mihajlović u selu Grace kod Vučitrna

U selu Grace u opštini Vučitrn jutros je izgorela kuća osmočlane porodice Mihajlović, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i dodala da je porodica privremeno smeštena u drugi dom.

Izgorela kuća porodice Mihajlović u selu Grace kod Vučitrna
Kuća porodice Mihajlović u selu Grace (Foto Kancelarija za KiM)

Požar je, kako je utvrđeno, izbio nesrećnim slučajem, usled kvara na instalacijama, a Kancelarija za KiM je, u saradnji sa našim Privremenim organom u opštini Vučitrn pomogla porodici Milana Mihajlovića.

"Porodica Mihajlović je privremeno smeštena u drugi dom, i moći će da računa na svu potrebnu pomoć, a u narednih nekoliko dana počeće i renoviranje kuće, koja je u požaru ekstenzivno oštećena", napominje se u saopštenju.

Dodaje se da je Kancelarija za KiM svesna teških uslova u kojima žive Srbi u selima na potezu između Kosovske Mitrovice i Prištine.

"U proteklom periodu predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalnih vlasti posetili su sva srpska naselja u ovom delu Kosova i Metohije i potpuno su svesni osetljivih bezbednosnih i socijalnih uslova u kojima naši sunarodnici žive, i u skladu sa tim se planiraju i realizuju projekti pomoći i podrške", zaključuje se u saopštenju Kancelarije.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021