Vesti
Hronika

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija
Etema Arifi (Foto Medija centar)

Portparol suda, Mirljinda Gaši, rekla je za Kohu da je odlukom Apelcionog suda odbačena žalba poslanika Etema Arifija kao neosnovana, zbog čega je odluka Osnovnog suda postala konačna.

„Osuđeni E. A. primio je odluku Apelacionog suda Kosova, kojom je njegova žalba odbijena kao neosnovana, dok je odluka Osnovnog suda u Prištini postla pravosnažna. Osuđeni E.A. trebao je da se nakon prijema odluke javi u Centar za izdržavanje zatvorske kazne, ali pošto se isti nije javio, Sud je izdao naredbu za zadržavanje, hapšenje i slanje istog na izdržavanje zatvorske kazne“, rekla je Gaši.

Arifi je osuđen zbog lažnih subvencija. On je, zajedno sa Bajramom Gašijem, direktorom NVO „Zeri i Ashkalinjve“, optužen za proneveru oko 26 miliona evra.

Koha je takođe pokušala da stupi u kontakt sa Arifijem, ali se on nije javljao na telefon.Ostale vesti

Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020
KP: Uhapšen jedan osumnjičeni, dvojica u bekstvu
Jedna osoba uhapšena je u vezi sa jučerašnjim ubistvom u ulici "Luja Braja" u Bošnjačkoj, dok se za dve osobe još uvek traga, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 23.11.2020
Goranu Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo

Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je danas oko 9:30 na prelazu Jarinje od strane kosovske policije.

  • 23.11.2020
KM: Pronađeno telo poslato na obdukciju

Beživotno telo pronađeno u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice poslato je na obdukciju u Prištinu.

  • 23.11.2020