Vesti
Hronika

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija
Etema Arifi (Foto Medija centar)

Portparol suda, Mirljinda Gaši, rekla je za Kohu da je odlukom Apelcionog suda odbačena žalba poslanika Etema Arifija kao neosnovana, zbog čega je odluka Osnovnog suda postala konačna.

„Osuđeni E. A. primio je odluku Apelacionog suda Kosova, kojom je njegova žalba odbijena kao neosnovana, dok je odluka Osnovnog suda u Prištini postla pravosnažna. Osuđeni E.A. trebao je da se nakon prijema odluke javi u Centar za izdržavanje zatvorske kazne, ali pošto se isti nije javio, Sud je izdao naredbu za zadržavanje, hapšenje i slanje istog na izdržavanje zatvorske kazne“, rekla je Gaši.

Arifi je osuđen zbog lažnih subvencija. On je, zajedno sa Bajramom Gašijem, direktorom NVO „Zeri i Ashkalinjve“, optužen za proneveru oko 26 miliona evra.

Koha je takođe pokušala da stupi u kontakt sa Arifijem, ali se on nije javljao na telefon.Ostale vesti

Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije
U Prištini i Kosovu Polju uhapšene su četiri osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „obezbeđivanje prostorija za prostituciju“ i „saizvršilaštvo“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
  • 16.09.2020