Vesti
Hronika

Ivanović: Vučić duguje odgovore o zastoju u istrazi Oliverovog ubistva

Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera Ivanovića, izjavio je da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sutrašnjoj sednici republičkog parlamenta morao da odgovori na više pitanja koja se odnose na zastoj u istrazi ubistva srpskog političara.
Ivanović: Vučić duguje odgovore o zastoju u istrazi Oliverovog ubistva
Miroslav Ivanović kao svedok odgovara na pitanja advokata na ročištu u Prištini u slučaju ubistva njegovog brata Olivera (Foto arhiva Kim)

Ivanović je agenciji Beta kazao da bi poslanici, koji žele da se sazna istina o Oliverovom ubistvu, trebalo da pitaju Vučića zbog čega država Srbija nije otkrila ko su nalogodavci, organizatori i izvršioci ubistva.

"Vučić je više puta na konferencijama za novinare izjavljivao da će se u kratkom vremenskom periodu saopštiti imena izvršilaca ubistva, ali od tih obećanja nije bilo ništa. Vučić je, takođe, govorio da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal ’ozbiljno’ radi na slučaju Oliverovog ubistva. Očekujem da će ga poslanici pitati dokle se stiglo s istragom, jer porodica i javnost nemaju nikakvu informaciju da li se odmaklo u istražnom postupku", naglasio je Ivanović.

Po njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obećao i da će jedna ulica u Severnoj Mitrovici, koja je dobila ime po Oliveru Ivanoviću, biti uređena, međutim i od tog obećanja nije bilo ništa.

"Ulica Olivera Ivanovića je pretvorena u deponiju smeća i već godinama nije ništa urađeno na njenom uređenju, što govori kakav odnos ima lokalna i republička vlast prema ubijenom Oliveru", rekao je Ivanović.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine. Nepoznati napadači su u Ivanovića iz pištolja s prigušivačem ispalili šest hitaca.

U Osnovnom sudu u Prištini vodi se postupak protiv više lica osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu. Kosovsko pravosuđe navodi da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji kriminalna grupa koju predvode Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se na poligrafskom ispitivanju pokazalo da Radoičić nema veze s Ivanovićevim ubistvom.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022