Vesti
Hronika

Ivanović: Belivuk mnogo zna, pokušava da se nagodi s vlastima

Advokat Aleksandar Ivanović izjavio je da ponuda Veljka Belivuka da bude svedok saradnik u slučajevima ubistava Olivera Ivanovića, Vladimira Cvijana i nezakonitih rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici može da bude pokušaj Belivuka da se nagodi s vlastima.
Ivanović: Belivuk mnogo zna, pokušava da se nagodi s vlastima
Veljko Belivuk (Foto Peđa Milosavljević/AFP)

Ivanović, koji je bratanac ubijenog političara Olivera Ivanovića, rekao je agenciji Beta da je Belivukova ponuda indikativna, imajući u vidu da je pre nekoliko dana Dijana Hrkalović angažovala za svog advokata visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića, „koji je bio udarna pesnica napada vlasti na nju i Nebojšu Stefanovića“.

„Deluje da je tu postignut neki dogovor i da je Đukanović garant dogovora Hrkalović i vlasti. Indikativno je što Belivukova ponuda usledila odmah nakon najverovatnijeg dogovora Hrkalović i vlasti. Belivukovu ponudu sam shvatio kao javni poziv da se i s njim napravi neka vrsta dogovora, jer je očigledno da on mnogo toga zna“, kazao je Ivanović.

Po njegovim rečima, ne bi trebalo zaboraviti da je kriminalna grupa Veljka Belivuka, koja je optužena za izuzetno teška krivična dela, godinama sarađivala s vrhom vlasti i da su bili deo jednog tima.

"Što se tiče Belivukovog pominjanja Oliverovog ubistva, tužilac bi morao da obavi razgovor s njim. Ne bi smelo da se dozvoli da Oliverovo ubistvo ponovo postane predmet tok-šou emisija i raznih konferencija za štampu i da se preko eventualnih Belivukovih saznanja pređe bez ozbiljne istrage kao što je to bio slučaj do sada", naglasio je advokat.

Ivanović je izrazio nadu da će državni organi koji su nadležni za sprovođenje istrage u slučaju ubistva Olivera Ivanovića konačno početi da rade svoj deo posla profesionalno.

Veljko Belivuk se, u utorak, tokom pripremnog ročišta obratio prisutnima u sudnici Specijalnog suda u Beogradu i zatražio od tužilaštva da ga uzme za svedoka-saradnika u nekoliko slučajeva.

"Ako pristanete da pustite sve ovde, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka-saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana", rekao je Belivuk.

Protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka vodi se krivični postupak za više teških krivičnih dela počinjenih od 2019. godine.

Vučić o Belivuku: Optuženi za najteža dela imaju pravo da se brane lažima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući navode Veljka Belivuka da želi da bude svedok saradnik za više afera, da optuženi za najteža krivična dela imaju pravo da se brane lažima.

Uhapšeni vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk ponudio se da bude svedok saradnik u slučajevima ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića i smrti političara Vladimira Cvijana, kao i rušenja u Savamali, nezvanično saznaje N1.

„Da li stavrno mislite da sam ja ubio nekoga od njih? Mislite li da postoji neki čovek u Srbiji koji u to veruje, mislite li da neko od njih veruje“, kazao je Vučić za televiziju B92.

Komentarišući izjavu penzionisanog policajca Gorana Stamenkovića koji je do sada jedini osudjeni za rušenje u Savamali, da je od države dobio naknadu za priznanje krivice, Vučić je naveo da "kada neko slaže, mora da slaže još dva puta".

"Da li stvarno mislite da je moguće da predsednik Republike učestvuje u ubistvima, u rušenju ne znam čega? Da su mi rekli, sam bih seo u bager i porušio to u po bela dana, a ne noću, da napravim Beograd na vodi, najlepšu promenadu", dodao je on.

Vučić je ocenio da je Beograd na vodi najlepši deo glavnog grada i dodao da bi voleo živi da tamo ali da to sebi ne može da priušti.Ostale vesti

Osumnjičeni za skrnavljenje Đokovićevog murala privedeni, pa pušteni
Kosovska policija privela je, pa pustila osumnjičene za skrnavljenje murala sa likom Novaka Đokovića u Orahovcu.
  • 08.02.2023
Preminuo Ćiro Blažević
Fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini posle duge borbe sa rakom.
  • 08.02.2023
KP: Krađa kod Sočanice
Na lokaciji u blizini Sočanice u opštini Leposavić je prijavljen slučaj "teške krađe" koja se dogodila na privatnom imanju (vikendica), gde su nepoznati počinioci ukrali "vazdušnu pušku i druge stvari", saopšteno je iz Kosovske Policije (KP).
  • 07.02.2023
U Orahovcu uništen mural najboljem svetskom teniseru
Mural sa likom Novaka Đokovića najboljeg svetskog tenisera koji je oslikan u Orahovcu uništen je noćas od strane nepoznatih počinilaca.
  • 07.02.2023
Prijave protiv Đuzića i napadača albanske nacionalnosti

U policijskoj stanici u Klokotu podneli su krivične prijave protiv devetnaestogodišnjeg Bobana Đuzića iz Mogile i maloletnog Albanca Lj. E. iz istog mesta, a koji je Đuzića prošle nedelje napao nožem nanevši mu dve ubodne rane, potvrdio je RTS-u Đuzićev branilac advokat Vasilije Arsić.

  • 06.02.2023
Dojava o bombi na aerodromu u Prištini
Osoblje i putnici međunarodnog aerodroma "Adem Jašari" u Prištini evakuisani su nakon informacije o podmetanju bombe.
  • 06.02.2023