Vesti
Hronika

Ivanović: Belivuk mnogo zna, pokušava da se nagodi s vlastima

Advokat Aleksandar Ivanović izjavio je da ponuda Veljka Belivuka da bude svedok saradnik u slučajevima ubistava Olivera Ivanovića, Vladimira Cvijana i nezakonitih rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici može da bude pokušaj Belivuka da se nagodi s vlastima.
Ivanović: Belivuk mnogo zna, pokušava da se nagodi s vlastima
Veljko Belivuk (Foto Peđa Milosavljević/AFP)

Ivanović, koji je bratanac ubijenog političara Olivera Ivanovića, rekao je agenciji Beta da je Belivukova ponuda indikativna, imajući u vidu da je pre nekoliko dana Dijana Hrkalović angažovala za svog advokata visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića, „koji je bio udarna pesnica napada vlasti na nju i Nebojšu Stefanovića“.

„Deluje da je tu postignut neki dogovor i da je Đukanović garant dogovora Hrkalović i vlasti. Indikativno je što Belivukova ponuda usledila odmah nakon najverovatnijeg dogovora Hrkalović i vlasti. Belivukovu ponudu sam shvatio kao javni poziv da se i s njim napravi neka vrsta dogovora, jer je očigledno da on mnogo toga zna“, kazao je Ivanović.

Po njegovim rečima, ne bi trebalo zaboraviti da je kriminalna grupa Veljka Belivuka, koja je optužena za izuzetno teška krivična dela, godinama sarađivala s vrhom vlasti i da su bili deo jednog tima.

"Što se tiče Belivukovog pominjanja Oliverovog ubistva, tužilac bi morao da obavi razgovor s njim. Ne bi smelo da se dozvoli da Oliverovo ubistvo ponovo postane predmet tok-šou emisija i raznih konferencija za štampu i da se preko eventualnih Belivukovih saznanja pređe bez ozbiljne istrage kao što je to bio slučaj do sada", naglasio je advokat.

Ivanović je izrazio nadu da će državni organi koji su nadležni za sprovođenje istrage u slučaju ubistva Olivera Ivanovića konačno početi da rade svoj deo posla profesionalno.

Veljko Belivuk se, u utorak, tokom pripremnog ročišta obratio prisutnima u sudnici Specijalnog suda u Beogradu i zatražio od tužilaštva da ga uzme za svedoka-saradnika u nekoliko slučajeva.

"Ako pristanete da pustite sve ovde, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka-saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana", rekao je Belivuk.

Protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka vodi se krivični postupak za više teških krivičnih dela počinjenih od 2019. godine.

Vučić o Belivuku: Optuženi za najteža dela imaju pravo da se brane lažima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući navode Veljka Belivuka da želi da bude svedok saradnik za više afera, da optuženi za najteža krivična dela imaju pravo da se brane lažima.

Uhapšeni vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk ponudio se da bude svedok saradnik u slučajevima ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića i smrti političara Vladimira Cvijana, kao i rušenja u Savamali, nezvanično saznaje N1.

„Da li stavrno mislite da sam ja ubio nekoga od njih? Mislite li da postoji neki čovek u Srbiji koji u to veruje, mislite li da neko od njih veruje“, kazao je Vučić za televiziju B92.

Komentarišući izjavu penzionisanog policajca Gorana Stamenkovića koji je do sada jedini osudjeni za rušenje u Savamali, da je od države dobio naknadu za priznanje krivice, Vučić je naveo da "kada neko slaže, mora da slaže još dva puta".

"Da li stvarno mislite da je moguće da predsednik Republike učestvuje u ubistvima, u rušenju ne znam čega? Da su mi rekli, sam bih seo u bager i porušio to u po bela dana, a ne noću, da napravim Beograd na vodi, najlepšu promenadu", dodao je on.

Vučić je ocenio da je Beograd na vodi najlepši deo glavnog grada i dodao da bi voleo živi da tamo ali da to sebi ne može da priušti.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022