Vesti
Hronika

Istraga ubistva u preliminarnoj fazi

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio je da se istraga o slučaju ubistva Janićijevića nalazi u početnoj fazi. “Kada je u pitanju motiv ubistva, ništa nije isključeno”, rekao je Hoti.
Istraga ubistva u preliminarnoj fazi
Foto B92

Hoti je rekao da je slučaj okarakterisan kao teško ubistvo, dodajući da je policija odmah sinoć izašla na lice mesta, a da su informaciju o ubistvu dobili 30 minuta iza ponoći.

“Prema preliminarnim rezultatima istrage verujemo da je žrtva upucana iz pištolja kalibra 9 mm. Beživotno telo je jutros prebačeno na Institut za sudsku medicinu u Prištini radi obdukcije", kazao je Hoti.

On je naglasio da će kosovska policija i specijalna jedinica EULEKSA voditi zajedno istragu povodom ovog slučaja koji je okarakterisan kao teško ubistvo i da se trenutno nalaze u preliminarnoj fazi prikupljanja dokaza i uzimanja izjava.

“Kada je u pitanju  motiv, ništa ne isključujemo”, rekao je Hoti i dodao da se slučaj može povezati sa ranijim napadima na Janićijevića.

Hoti je podsetio da su nepoznate osobe nekoliko puta pucale na lokal Janićijevića, da je jdnom prilikom ispred lokala bačena bomba i da je ispod njegovog automobila bio postavljen eksploziv.Ostale vesti

Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021