Vesti
Hronika

Istraga u slučaju Bogdana Mitrovića proširena na još sedam lica

Specijalni tužilac za ratne zločine Eljez Bljakaj proširio je istragu koja se vodi protiv Bogdana Mitrovića, na još sedam lica od kojih je jedan Albanac, potvrdio je advokat Dejan A. Vasić.
Istraga u slučaju Bogdana Mitrovića proširena na još sedam lica
Hapšenje Bogdana Mitrovića (Foto RTS

Osnovni sud u Prizrenu usvojio je ovaj predlog.

Advokat Dejan A. Vasić ocenio je da je čudno to što specijalni tužilac postupa na ovaj način, obzirom da se sav postupak odvija na osnovu iskaza jednog svedoka i to poverenika za povratak Opštine Suva Reka, Đeljadina Sadikaja, čije reči su, kako je ocenio, u potpunosti negirane iskazima drugih svedoka Specijalnog tužilaštva pa je njegov kredibilitet doveden u ozbiljnu sumnju.

"U svojoj žalbi sam na tižiočev predlog da se o ratnim događajima u Suvoj Reci zatraži asistencija Tribunala za razne zločine u Hagu, naveo da bi potrebnije bilo naći prethodne izjave koje je gospodin Sadikaj davao ovde na Kosovu, a iz kojih će se videti da je gospodin Mitrović prvi put pomenut tek sada, 18 godina nakon rata. Smatram da je ovo proširenje istrage samo kupovina vremena Specijalnog tužilaštva koje je u svojoj istrazi došlo u ćorsokak”, naveo je Vasić koji je Mitrovićev branilac.

Bogdan Mitrović (74) iz Sopine, uhapšen je krajem avgusta.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Mitrovića 18. jula ove godine, zbog, kako je navelo, krivičnog dela "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021