Vesti
Hronika

Istraga protiv Rikala zbog zloupotrebe službenog položaja?

Kosovska policija, tačnije jedinica za privredni kriminal, pokrenula je istragu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala.
Istraga protiv Rikala zbog zloupotrebe službenog položaja?
Nenad Rikalo i Ramuš Haradinaj (Foto RSE-Bujar Terstena)

Indeksonline saznaje da su policijski inspektori počeli sa ispitivanjem nekih svedoka i viših zvaničnika u ministarstvu poljoprivrede.

Bivši ministar iz Srpske liste, sumnjiči se da je zloupotrebio službeni položaj u vreme dok je bio zadužen za ministarstvo poljoprivrede.

Indeksonline saznaje da se radi o zloupotrebi oko četiri miliona evra, koji su dati kao grantovi i subvencije od strane ovog ministarstva.

Bivšeg ministra Rikala smenio je 2. februara ove godine kosovski premijer Ramuš Haradinaj.Ostale vesti

Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021
Kancelarija za KiM: U Velikoj Hoči napadnut Miroslav Lukić

"Meštanin Velike Hoče Miroslav Lukić napadnut je sinoć oko devet sati od strane trojice Albanaca, koji su ga prvo verbalno vređali, a potom i fizički napali. On je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji. O slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 06.05.2021
Saobraćajna nesreća na putu između Gračanice i Lapljeg Sela
Na putu između Gračanice i Lapljeg Sele dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povređen mladić, vozač automobila, koji je nakon ukazane prve pomoći, prebačen na odeljenje hirurgije na dalje lečenje, kazala je za RTV Kim doktorka Bojana Rajković.
  • 03.05.2021
Obeležena 22. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici
Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 22. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.
  • 02.05.2021
Nastavljeno suđenje Rikalu i ostalim optuženima za korupciju
Nekadašnji kosovski ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo i još sedam bivših zvaničnika optuženih za korupciju, danas su u prištinskom sudu imali uvodno obraćanje.
  • 27.04.2021
Preminuo slikar i vajar Miloš Šobajić
Slavni slikar i vajar Miloš Šobajić preminuo je sinoć u bolnici od posledica virusa korona, potvrđeno je Sputnjiku.
  • 24.04.2021