Vesti
Hronika

Istraga protiv osumnjičenih za terorizam

Na Kosovu je počela istraga protiv 135 osoba osumnjičenih za terorizam, izjavila je portparolka Specijalnog tužilaštva Kosova Liridona Kozmaći.
Istraga protiv osumnjičenih za terorizam
(Foto Zeri arhiva)

Kozmaći je za prištinski dnevnik Koha ditore rekla da se od tog broja samo protiv jedne osobe odustalo od istrage za krivično delo terorizama, dok je druga osoba optužena za nedozovoljeno posedovanje oružja.

Specijalno Tuzilaštvo Kosova očekuje da će biti podignute optužnice za tu grupu građana zbog sumnje da su počinili krivična dela koja se vezuju za terorizam.

Većina njih je uhapšena septembra prošle godine, a sumnja se da su bili u Siriji ili su regrutovali ljude za račun terorističkih organizacija Islamska država i “AL NUSRA”, piše Koha ditore.

Do sada je podignuto nekoliko optužnica uključujući i one protiv imama džamija za koje se veruje da su učestvovali u regrutovanju omladine za učešće u ratovima u Siriji i Iraku.Ostale vesti

Pošta Srbije: Upad u poštu u Banjskoj
Javno preduzeće Pošta Srbije saopštilo je da su u noći noći između nedelje i ponedeljka u poštu u Banjskoj upali, kako su naveli, "albanski teroristi" i načinili veliku materijalnu štetu.
  • 25.09.2023
Priština: Operisan Srbin koji je učestvovao u sukobu
Direktor Klinike za ortopediju Univerzitetsko-kliničkog centra u Prištini Gani Jašanica izjavio je da je Srbin koji je povređen u sukobu sa Kosovskom policijom operisan i da je njegovo stanje stabilno.
  • 25.09.2023
Eljšani: Policija traga za uniformisanim napadačima
Policija Kosova intenzivno traga za uniformisanim i naoružanim licima sa kojima se juče sukobila u Banjskoj, potvrdio je za Radio Kim Veton Eljšani, vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region sever.
  • 25.09.2023
Beta: Povređeni kod Banjske prebačeni u bolnicu u Novom Pazaru

Najmanje dvojica nepoznatih muškarca zbrinuta su juče tokom popodneva u novopazarskoj Opštoj bolnici zbog prostrelnih rana, nezvanično saznaje Beta.

  • 25.09.2023
Ulaz u Banjsku i dalje blokiran
U selo Banjska u opštini Zvečan na severu Kosova i dalje se ne može ući, niti iz njega izaći, nakon što je juče, posle pokušaja blokade puta, došlo do sukoba u kojem je poginulo troje Srba i jedan pripadnik Kosovske policije.
  • 25.09.2023
Makedonski državljani u hotelu blizu manastira Banjska
Sedam makedonskih državljana, od kojih je jedno dete, nalaze se u hotelu u neposrednoj blizini manastira gde je izvršen oružani napad na kosovske policijske snage, saopštilo je večeras Ministarsrvo spoljnih poslova Severne Makedonije.
  • 24.09.2023