Vesti
Hronika

Istraga mogućeg curenja informacija o nedavnoj akciji policije na severu

Inspektorat kosovske policije pokrenuo je istragu o mogućem curenju informacija o akciji policije 13. oktobra kada je u Severnoj Mitrovici i Zvečanu došlo do sukoba lokalnog stanovništva i naoružanih policajaca, u kojem je više ljudi povređeno, a Srećko Sofronijević pogođen metkom u leđa.
Istraga mogućeg curenja informacija o nedavnoj akciji policije na severu
Pripadnici specijalnih jedinica KP tokom akcije u Zvečanu (Foto Dragan Ilić)

"Policijski inspektorat Kosova po službenoj dužnosti započeo je preliminarnu istragu zbog sumnje na neovlašćeno odavanje informacija o policijskoj akciji od 13. 10. 2021. godine koju je sprovela KP u Severnoj Mitrovici", navodi se saopštenju inspektorata dostavljenog prištinskim medijima.

Policija je akciju u više gradova na Kosovu i Metohiji pravdala borbom protiv šverca i organizovanog kriminala, i u severni deo Mitrovice i Zvečan, sa pretežno srpskim stanovništvom, uz carinike i poreznike, poslala i naoružane specijalce i oklopna borbena vozila.

Policija se nakon sukoba sa demonstrantima povukla, a direktor policije Samedin Mehmeti je nekoliko sati nakon akcije izneo sumnju da je možda došlo do curenja informacija.

Mehmeti je naveo da policija u Mitrovici i Zvečanu na više lokacija nije mogla da završi akciju jer se okupio veliki broj građana, kako bi po njemu, "opstruisao policijske službenike".

Tokom operacije u Mitrovici i Zvečanu, povređeno je nekoliko desetina civila i policajaca. Policija je uhapsila osam osoba, dok je za 10 drugih raspisala poternicu, od kojih je četiri uhapsila nekoliko dana kasnije.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022