Vesti
Hronika

Istraga mogućeg curenja informacija o nedavnoj akciji policije na severu

Inspektorat kosovske policije pokrenuo je istragu o mogućem curenju informacija o akciji policije 13. oktobra kada je u Severnoj Mitrovici i Zvečanu došlo do sukoba lokalnog stanovništva i naoružanih policajaca, u kojem je više ljudi povređeno, a Srećko Sofronijević pogođen metkom u leđa.
Istraga mogućeg curenja informacija o nedavnoj akciji policije na severu
Pripadnici specijalnih jedinica KP tokom akcije u Zvečanu (Foto Dragan Ilić)

"Policijski inspektorat Kosova po službenoj dužnosti započeo je preliminarnu istragu zbog sumnje na neovlašćeno odavanje informacija o policijskoj akciji od 13. 10. 2021. godine koju je sprovela KP u Severnoj Mitrovici", navodi se saopštenju inspektorata dostavljenog prištinskim medijima.

Policija je akciju u više gradova na Kosovu i Metohiji pravdala borbom protiv šverca i organizovanog kriminala, i u severni deo Mitrovice i Zvečan, sa pretežno srpskim stanovništvom, uz carinike i poreznike, poslala i naoružane specijalce i oklopna borbena vozila.

Policija se nakon sukoba sa demonstrantima povukla, a direktor policije Samedin Mehmeti je nekoliko sati nakon akcije izneo sumnju da je možda došlo do curenja informacija.

Mehmeti je naveo da policija u Mitrovici i Zvečanu na više lokacija nije mogla da završi akciju jer se okupio veliki broj građana, kako bi po njemu, "opstruisao policijske službenike".

Tokom operacije u Mitrovici i Zvečanu, povređeno je nekoliko desetina civila i policajaca. Policija je uhapsila osam osoba, dok je za 10 drugih raspisala poternicu, od kojih je četiri uhapsila nekoliko dana kasnije.Ostale vesti

Pronađena eksplozivna naprava kod Merdara. Kfor izvršio kontrolisanu eksploziju
U blizini administrativnog prelaza Merdare danas je pronađena eksplozivna naprava koja je potom uništena u kontrolisanoj eksploziji od strane Kfora, javili su mediji na albanskom.
  • 08.12.2021
Organizovani i multinacionalni
Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva finansija SAD označila je Zvonka Veselinovića, njegovog brata Žarka, Milana Radoičića, Željka Bojića i Marka Rošića zbog pripadnosti koruptivnim mrežama povezanim sa transnacionalnim organizovanim kriminalom.
  • 08.12.2021
SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021