Vesti
Hronika

Istok: Suspendovan policajac zbog porodičnog nasilja

Policijski inspektorat Kosova (PIK) i istražitelji Istražnog odeljenja PIK-a, uhapsili su policajca u Istoku zbog sumnje da je počinio krivično delo „nasilje u porodici“.
Istok: Suspendovan policajac zbog porodičnog nasilja
Istok (Foto kk.rks-gov.net)

Istražitelji PIK-a su po dobijanju informacija o ovom slučaju, obavili razgovor sa osumnjičenim policajcem, kao i sa njegovom suprugom, navodi se u saopštenju.

Žrtvi, supruzi osumnjičenog policajca, pružena je lekarska pomoć.

Odlukom nadležnog tužioca, osumnjičenom je određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Takođe, u okviru administrativnog i istražnog postupka, osumnjičeni policajac je suspendovan.

Istražitelji PIK-a u potpunoj koordinaciji sa Tužilaštvom nastaviće da preduzimaju druge istražne radnje u pravcu potpunog rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem, ističe se u saopštenju.Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020