Vesti
Hronika

Ispred opštine Leposavić blokada

U blizini zgrade Opštine Leposavić istovaren je šljunak i na taj način preprečen put ka ovoj instituciji. Pripadnici Kosovske policije uz suzavac i šok bombe, ušli su u zgradu opštine.
Ispred opštine Leposavić blokada
Blokada ispred opštine Leposavić (Foto Kosovo onlajn)

Šljunak je izručen na skretanju ka zgradi opštine. Kako javljaju pojedini mediji, pesak su istovarili grđaani.

Put ka opštini je blokiran. Ovu informaciju je za Radio Kim potvrdio i predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović.

Nema gužvi na Jarinju

Saobraćaj preko administrativnog prelaza Jarinje se normalno odvoja, a automobili se zadržavaju do 10 minuta, javlja novinar Kim radija sa lica mesta.

Trenutno nema gužve. Ni za izlazak, ni za ulazak na Kosovo.

Inače, na krajnjem severu Kosova trenutno pada izuzetno jaka kiša.Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

  • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

  • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
  • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
  • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

  • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
  • 31.05.2023