Vesti
Hronika

Ispisan pa prekrečen grafit mržnje u Gračanici

Na objektu koji pod zakup drži kompanija za proizvodnju pečuraka "DAB" u Gračanici, ispisan je grafit "Smrt Šiptarima" i "Kosovo is Serbia", objavila je Koha. RTV Kim je bila na licu mesta, međutim, poruka je prekrečena.
Ispisan pa prekrečen grafit mržnje u Gračanici
Objekat na kojem je bio ispisan grafit (Foto Kim)

Radnici u fabrici su ovu poruku videli jutros i o svemu obavestili policiju koja je potom izvršila uviđaj. Vlasnik fabrike koji nije želeo da ga imenujemo kaže da ovo doživljavaju kao međuetničku mržnju iako, kako ističe, pokušava da ostvari dobre odnose sa Srbima.

RTV Kim je bila na licu mesta, ali tamo poruke više nema, a radnici su nam rekli da nisu videli ko ju je prekrečio.

Ovo je treći grafit u Gračanici. Prethodno je u Kosovsko-metohijskoj ulici ispisano "UČK", a potom je isti natpis osvanuo i na privatnoj kući. Preko ovog drugog sada je iscrtana srpska zastava.

Inače, fabrika za proizvodnju pečuraka je bila u žiži javnosti nakon što su njeni radnici u februaru ove godine pretukli srpskog mladića Luku Dimitrijevića koji je sa svojim društvom boravio na njihovom posedu.

Iz fabrike ističu da se ispred njihovog objekta svakodnevno okuplja omladina koja pravi buku svojim atutomobilima i motorima. Takođe ističu da su više puta obaveštavali policiju o tome.Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021