Vesti
Hronika

Ispisan pa prekrečen grafit mržnje u Gračanici

Na objektu koji pod zakup drži kompanija za proizvodnju pečuraka "DAB" u Gračanici, ispisan je grafit "Smrt Šiptarima" i "Kosovo is Serbia", objavila je Koha. RTV Kim je bila na licu mesta, međutim, poruka je prekrečena.
Ispisan pa prekrečen grafit mržnje u Gračanici
Objekat na kojem je bio ispisan grafit (Foto Kim)

Radnici u fabrici su ovu poruku videli jutros i o svemu obavestili policiju koja je potom izvršila uviđaj. Vlasnik fabrike koji nije želeo da ga imenujemo kaže da ovo doživljavaju kao međuetničku mržnju iako, kako ističe, pokušava da ostvari dobre odnose sa Srbima.

RTV Kim je bila na licu mesta, ali tamo poruke više nema, a radnici su nam rekli da nisu videli ko ju je prekrečio.

Ovo je treći grafit u Gračanici. Prethodno je u Kosovsko-metohijskoj ulici ispisano "UČK", a potom je isti natpis osvanuo i na privatnoj kući. Preko ovog drugog sada je iscrtana srpska zastava.

Inače, fabrika za proizvodnju pečuraka je bila u žiži javnosti nakon što su njeni radnici u februaru ove godine pretukli srpskog mladića Luku Dimitrijevića koji je sa svojim društvom boravio na njihovom posedu.

Iz fabrike ističu da se ispred njihovog objekta svakodnevno okuplja omladina koja pravi buku svojim atutomobilima i motorima. Takođe ističu da su više puta obaveštavali policiju o tome.Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022