Vesti
Hronika

Insajderi: Grabovci zadužen za nezakonite aktivnosti DPK

Kosovski istraživački sajt Insajderi tvrdi da poseduje više od 1.000 snimaka telefonskih razgovora Adema Grabovcija, šefa Poslaničkog kluba DPK, koji su napravljeni 2011. godine i prikazuju ga kao osobu zaduženu za nezakonite aktivnosti stranke.
Insajderi: Grabovci zadužen za nezakonite aktivnosti DPK
Adem Grabovci (Foto Gazeta Blic)

Prema ovom sajtu, Grabovcijev telefon prisluškivao je Euleks u okviru istraga o njegovim aktivnostima dok je bio zamenik ministra saobraćaja.

Indajderi tvrdi da telefonski razgovori pokazuju kako Grabovci kontroliše angažovanje ljudi u izvesnom broju kosovskih nezavisnih službi, uključujući kosovsku policiju, pa čak i otkazivanje oglasa o upražnjenim mestima kada nije bio zadovoljan rezultatima.

Grabovci je odgovoran samo prema dvojici zvaničnika u svojoj stranci - lideru PDK Kadriju Veseljiju i predsedniku Kosova Hašimu Tačiju, navodi Insajderi.

Sajt planira, kako navodi, da objavi odabrane snimke razgovora u narednim danima.Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020