Vesti
Hronika

"Incidenti u srpskim sredinama na Kosovu posledica sistematskog nereagovanja"

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
Severna Mitrovica (Foto arhiva Kim)

U saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima navodi se da je "nakon prebijanja dvojice srpskih mladića u severnom delu Kosovske Mitrovice, a potom i u Gračanici, poslednji incident zabeležen ponovo u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada su se dvojica Albanaca provozala sa albanskom zastavom ulicama ovog grada i pokušala da uđu u Kliničko bolnički centar".

"Takvo ponašanje posledica je sistematskog nereagovanja nadležnih instanci u Prištini i međunarodne zajednice, koje se od strane Albanaca tumači i kao prećutna saglasnost za svaki vid provokacije i napada na Srbe na Kosovu i Metohiji. Ovde nije reč ni o kakvim izolovanim incidentima, nego o smišljenim provokacijama koje za cilj imaju da izazovu neodmerenu reakciju srpske strane. Takav scenario, međutim, neće se ostvariti", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021