Vesti
Hronika

Incident u sudnici, svedok vređao Tasića

"Na današnjem ročištu došlo je incidenta, kada je svedok grubo vređao i psovao mog branjenika, nakon Darkovog pitanja da se zakune u istinost tvrdnje kako je Tasić učestvovao u paljenju kamiona sa preko 40 navodnih leševa", kazao je advokat Dejan A. Vasić.
Incident u sudnici, svedok vređao Tasića
Ilustracija (Foto morguefile.com)

Specijalni tižilac za ratne zločine Euleksa Pol Flin je tokom protekle nedelje saslušao trojicu albanskih svedoka, žitelja Male Kruše u istrazi koja se vodi protiv Darka Tasića, raseljenog lica iz ovog sela.

On se sumnjiči da je u grupi od preko 50 lica, mahom meštana, učestvovao u pljačkama i paljenjima preko 170 kuća, kao i deportaciji žena i dece u Albaniju.

Događaji iz Male Kruše, obzirom na veliki broj žrtava, su već bili predmet postupka pred Haškim tribunalom u predmetu Slobodana Miloševića, i Milana Milutinovića.

“Na današnjem ročištu došlo je incidenta, kada je svedok grubo vređao i psovao mog branjenika, nakon Darkovog pitanja da se zakune u istinost tvrdnje kako je Tasić učestvovao u paljenju kamiona sa preko 40 navodnih leševa, kako bi prikrio njihovo ubistvo. Samo prisebnošću tužioca izbegnuta je eskalacija problema, a saslušanje je privedeno kraju na zakonit način”, rekao je advokat optuženog Darka Tasića, Dejan A. Vasić.Ostale vesti

Neuspela pljačka kod Badovačkog jezera

U bilzini Badovačkoj jezera, nešto pre 17:00, dogodio se neuspeli pokušaj oružane pljačke vozila za transport novca. Dva lica su povređena i prebačena u Univerzitetsko-klinički centar Kosova, potvrdila je za RTV Kim Policija Kosova.

  • 08.03.2021
Šilovo: Pucnjava u kafani, jedan ranjen

U Šilovu kod Gnjlana juče je u večernjim satima došlo do pucnjava u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Kosovska policija.

  • 08.03.2021
KP izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska policija je tokom poslednja 24 sata u različitim gradovima Kosova izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera.
  • 07.03.2021
Preminuo Sanja Ilić
Kompozitor i muzičar, frontmen grupe „Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini.
  • 07.03.2021
Preminuo Boris Komnenić
Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.
  • 07.03.2021
Donja Gušterica: Mladić se razneo bombom
Mladić S.K. (26) iz Donje Gušterice u opštini Gračanica razneo se sinoć ručnom bombom, potvrđeno je Riznici u ovom mestu.
  • 06.03.2021