Vesti
Hronika

Incident u Donjoj Gušterici

Grupa dečaka zapalila je sinoć oko 21:00 karton kojim je zatvoren prozor na staroj školi u Donjoj Gušterici. U tom objektu su privremeno smeštene dve porodice izbegle iz Vrela 1999. godine.
Incident u Donjoj Gušterici
Ilustracija (Foto morguefile.com)

U staroj školi, koja se nalazi preko puta crkve u Donjoj Gušterici, na prvom spratu živi baka Dušica Kostić koja ima 74 godine. Četvoročlana porodica Kosović smeštena je na drugom spratu. Oni u staroj školi žive od 1999. godine.

Đina Kosović je za RTV Kim kazala da je sinoć oko 21 čas došlo do incidenta kada je grupa dečaka na stanu u kome živi Dušica Kostić zapalila prozor zatvoren kartonom koji su prethodno više puta lomili.

„Grupa dečaka je sinoć došla i upalila karton na prozoru. Baba samo što je legla i nije znala o čemu se radi. Osetila je da joj suze oči, da se guši od dima, nekako je ustala i došla do nas. Kako se popela do drugog sprata ni sami ne znamo“, rekla je u telefonskoj izjavi za RTV Kim Đina Kosović.

Dalje širenje požara sprečio je otac Kosovićeve uz pomoć dva momka iz obližnjeg kafića.

„Pozvali smo policiju koja je odmah došla i izvršila uviđaj. Uzeli su izjave, ali nismo mogli da saznamo ko je to uradio“, dodala je Kosovićeva.

Policajci iz stanice u Gračanici nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, niti da nam daju više informacija o njemu.Ostale vesti

Komšijski obračun kod Lipljana – jedna žrtva, petoro ranjenih
Jedna osoba je podlegla ranama dobijenim iz vatrenog oružja, a petoro ranjenih je prebačeno u Klinički centar u Prištini nakon pucnjave koja se danas dogodila u selu Veliki Alas kod Lipljana.
  • 03.07.2020
Gračanica: Opljačkana porodica Andrejević
Nepoznati počinioci opljačkali su kuću Nikole i Milice Andrejević u ulici Arsenija Čarnojevića u Gračanici i iz nje ukrali određenu svotu novca i nakita. Porodicu Andrejević posetio je gradonačelnik Srđan Popović koji je kazao da će opština sazvati Odbor za bezbednost povodom sve učestalijih krađa.
  • 03.07.2020
Nastavljeno suđenje Krstiću i Šabaniju
Danas je nastavljeno suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine.
  • 02.07.2020
“Điđa je bio pravedan i slobodan čovek”
Prijatelji, pojedine kolege i nekadašnji učenici oprostili su se na komemorativnom skupu od profesora Živorada Điđe Lazića koji je nedavno preminuo. Predloženo je da Ekonomsko-trgovinska škola u kojoj je Lazić proveo čitav radni vek ponese njegovo ime.
  • 01.07.2020
Optužnica protiv kosovskog Albanca zbog sumnje na ratni zločin
Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je optužnicu protiv kosovskog Albanca N. M. kojom ga tereti da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na teritoriji sela Rudnice, opština Klina, na Kosovu tokom juna i jula 1999. godine.
  • 01.07.2020
Bez povećanja plata u javnom sektoru, Ustavni sud proglasio Zakon nevažećim
Kosovski Ustavni sud proglasio je u celini nevažećim Zakon o platama u javnom sektoru, odnosno jednoglasno prihvatio zahtev Ombudsmana koji se ticao usklađenosti ovog zakona sa Ustavom, saopštili su iz ovog suda.
  • 30.06.2020