Vesti
Hronika

Incident u blizini administrativne linije sa Kosovom

Incident je zabeležen juče u Kopnenoj zoni bezbednosti u blizini administrativne linije sa Kosovom, saopštilo je srpsko Mnistarstvo odbrane, prenosi Tanjug.
Incident u blizini administrativne linije sa Kosovom
Ilustracija (Foto MOS)

Patrola Vojske Srbije sa baze Mrče u Kopnenoj zoni bezbednosti, kako se navodi u saopštenju,  juče oko 16.30 uočila je u rejonu Ugljarski krš, grupu od oko 12 lica u nelegalnoj seči šume, a koja su po nailasku patrole opalila metak u vazduh.

Vojna patrola nakon toga ispalila je hitac upozorenja u vazduh i krenula ka grupi, koja je pustila psa na pripadnike vojske, dok su se iz šumarka na oko 200 metara dalje čula još dva rafala, navode iz Ministarstva odbrane.

Pred vojnom patrolom navedena lica su se zatim razbežala i povukla u pravcu Kosova.

Prilikom ovog incidenta nije bilo povređenih. Deo snaga za intervenciju Vojske Srbije stavljen je u povišen stepen pripravnosti, dok je Vojska upoznala KFOR sa navedenim incidentom.

„Vojska Srbije nastaviće da štiti bezbednost i imovinu građana Srbije“, poručili su iz ovog ministarstva.Ostale vesti

Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021
Pucnjava i tuča u centru Kosovske Mitrovice, ranjene dve osobe
Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, potvrdio je oko ponoći za KoSSev da je nešto ranije došlo do incidenta u ulici Vardarskoj.
  • 30.11.2021
Uklonjeno 70 eksplozivnih naprava u šumi kod Đakovice

Pripadnici kosovskih snaga bezbednosti uklonili su 70 neeksplodiranih eksplozivnih naprava, otkrivenih prethodnih dana u okolini Đakovice.

  • 29.11.2021