Vesti
Hronika

Incident pred Dačićev dolazak, privedena jedna osoba

Neposredno pred dolazak vicepremijera Srbije i lidera SPS-a Ivice Dačića u Gračanicu, dogodio se incident kada je u zgradi preko puta manastira meštanin Mihajlo Radenković okačio uvredljiv transparent. Policija ga je privela.

Incident pred Dačićev dolazak, privedena jedna osoba
Transparent Dačiću (Foto Kim)

Okupljene pristalice SPS-a koji su došli da dočekaju svog lidera ispred manastira Gračanica iznenadio je transparent na kome je pisalo „Mi Miljacku nemamo, a kofer ste već uzeli“.

Naime, Mihalo Rednković raseljeno lice iz Kosova Polja a odnedavno stanovnik Gračanice, okačio je ovaj transparent na zgradi preko puta manastirske kapije, pokušajući da isprovocira pristalice SPS-a.

Nedugo zatim, nekoliko članova SPS-a sa centralnog Kosova, među kojima i jedna devojka, otišlo je u zgradu i skinulo transparent sa terase na kojoj je bio okačen.

Ubrzo je reagovala i policija koja je privela Radenkovića.

Kako nezvanično saznajemo, Radenković je simpatizer Srpske napredne stranke. Priveden je u policijsku stanicu u Gračanici.Ostale vesti

Izrešetan automobil novinara kosovskog portala Reporteri
Novinar kosovskog portala Reporteri Škumbin Kajtazi saopštio je da je napadnut i da je noćas pucano na njegov automobil sa 5 do 6 metaka.
  • 18.10.2020
Hoti smenio direktora Policije Kosova Rašita Ćaljaja
Premijer Kosova Avdulah Hoti smenio je Rašita Ćaljaja sa mesta generalnog direktora Policije Kosova.
  • 16.10.2020
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
  • 16.10.2020
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
  • 16.10.2020
Otac Sava: Sveštenik sa snimka nema veze sa Eparhijom
Večernje novosti juče su objavile snimak na kojem se vidi kako nepoznato svešteno lice skida albansku zastavu sa karaule Košare. Ovaj video je izazvao veliku pažnju i u srpskim i u albanskim medijima, ali i na društvenim mrežama. Iz Eparhije raško-prizrenske poručuju da nemaju ništa sa tim činom.
  • 16.10.2020
Prizrenac iz Nemačke švercovao zlato i satove na Kosovo
Carinici su u saradnji sa policijom 10. oktobra godine na administrativnom punktu Mutivode u opštini Medveđa sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i firmiranih satova u čiju se originalnost sumnja, saopštila je danas Uprava carina.
  • 13.10.2020