Vesti
Hronika

Imam Krasnići oslobođen

Imam Velike prištinske sultan Fatih džamije, Šefćet Krasnići, pušten je kući nakon što ga je policija privela jutros, javila je televizija Klan Kosova.
Imam Krasnići oslobođen
Priština (Foto Ljubiša Milovanović)

Krasnići je priveden, kako je saopštila policija, zbog sumnje da je izvršio krivično delo podstrekavanje na mržnju i razdor na nacionalnoj, verskoj i etničkoj osnovi.

Policija je saopštila da je izvršila pretres deset lokacija, među kojima su dve nevladine organizacije, sedam učeničkih domova i kuće imama Krasnićija.

Pretres je, po nalogu Osnovnog suda u Prištini izvršen na lokacijama na teritoriji opština Priština, Uroševac, Gnjilane, Prizren i Peć.Ostale vesti

Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020