Vesti
Hronika

„Ili će se dokazati nevinost, ili će se potvrditi krivica“

Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića kaže da je „interesantna činjenica da je tužilac veoma uporan u potrazi za Milanom Radoičićem“, ali i izrazio nadu da će međunarodna poternica doprineti daljoj istrazi.
„Ili će se dokazati nevinost, ili će se potvrditi krivica“
Miroslav Ivanović (Foto N1)

Nakon informacije da je sa Kosova raspisan međunarodni nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, Miroslav Ivanović u telefonskoj izjavi za RTV Kim kaže da je već bilo najava u vezi toga.

„Za tom međunardonam poternicom je već bilo najava da će se izdati, očigledno da je bilo nekih tehničkih smetnji, što se podrazumeva logikom stvari, jer Kosovo nije u Interpolu. Ovom prilikom je to moralo biti odrađeno uz posredovaje stranaca na Kosovu i najverovatnije da je samim tim data njihova saglasnost da se na taj korak odluči specijalni tužilac“.

Ivanović kaže da ne može puno govoriti o međunarodnoj poternici, jer ne poseduje podake o tome šta se događa u istražnom postupku u Prištini.

„Međutim, interesantna je činjenica da je tužilac veoma uporan u toj potrazi za Milanom Radoičićem, za koga se osnovano sumnja da je na neki način učestvovao u ubistvu Olivera Ivanović, pa tom svojom upornošću i istrajnošću prevazilazi očigledno okvire nekih političkih indicija i političkih interesa“.

Ivanović je izrazio nadu da će međunarodna poternica doprineti daljoj istarzi.

„Ili će se dokazati nevinost, ili će se potvrditi krivica. Mislim da se radilo o pogrešnoj taktici od samog početka i državnog vrha Srbije koji je stao u odbranu Milana Radoičića nazivajući ga `stubom odbrane severa`“, rekao je Ivanović.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020