Vesti
Hronika

„Ili će se dokazati nevinost, ili će se potvrditi krivica“

Miroslav Ivanović, brat ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića kaže da je „interesantna činjenica da je tužilac veoma uporan u potrazi za Milanom Radoičićem“, ali i izrazio nadu da će međunarodna poternica doprineti daljoj istrazi.
„Ili će se dokazati nevinost, ili će se potvrditi krivica“
Miroslav Ivanović (Foto N1)

Nakon informacije da je sa Kosova raspisan međunarodni nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, Miroslav Ivanović u telefonskoj izjavi za RTV Kim kaže da je već bilo najava u vezi toga.

„Za tom međunardonam poternicom je već bilo najava da će se izdati, očigledno da je bilo nekih tehničkih smetnji, što se podrazumeva logikom stvari, jer Kosovo nije u Interpolu. Ovom prilikom je to moralo biti odrađeno uz posredovaje stranaca na Kosovu i najverovatnije da je samim tim data njihova saglasnost da se na taj korak odluči specijalni tužilac“.

Ivanović kaže da ne može puno govoriti o međunarodnoj poternici, jer ne poseduje podake o tome šta se događa u istražnom postupku u Prištini.

„Međutim, interesantna je činjenica da je tužilac veoma uporan u toj potrazi za Milanom Radoičićem, za koga se osnovano sumnja da je na neki način učestvovao u ubistvu Olivera Ivanović, pa tom svojom upornošću i istrajnošću prevazilazi očigledno okvire nekih političkih indicija i političkih interesa“.

Ivanović je izrazio nadu da će međunarodna poternica doprineti daljoj istarzi.

„Ili će se dokazati nevinost, ili će se potvrditi krivica. Mislim da se radilo o pogrešnoj taktici od samog početka i državnog vrha Srbije koji je stao u odbranu Milana Radoičića nazivajući ga `stubom odbrane severa`“, rekao je Ivanović.Ostale vesti

Stradao američki vojnik na Kosovu
Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je u ponedeljak da je dvadesetogodišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.
  • 07.07.2020
Policija pronašla i vratila ukradenu stoku u selu Crepulja
Krađa dva grla stoke, od strane nepoznatih lica, izvršena je noćas nešto posle ponoći u selu Crepulja u opštini Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 04.07.2020
Priština: Preminulo šest osoba od koronavirusa
U Prištini je danas od posledica koronavirusa preminulo šest pacijenata, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
  • 04.07.2020
Zvaničnik DPK pretio političarima i novinarima
Kosovska policija pokrenula je istragu posle pretnji koje je nekolicini političara i novinara uputio zvaničnik Demokratske partije Kosova Gani Koči. Bivši zamenik ministra je na Fejsbuku napisao da ih ”treba zaliti betonom”, jer su deo ”srpske septičke jame”.
  • 04.07.2020
Komšijski obračun kod Lipljana – jedna žrtva, petoro ranjenih
Jedna osoba je podlegla ranama dobijenim iz vatrenog oružja, a petoro ranjenih je prebačeno u Klinički centar u Prištini nakon pucnjave koja se danas dogodila u selu Veliki Alas kod Lipljana.
  • 03.07.2020
Gračanica: Opljačkana porodica Andrejević
Nepoznati počinioci opljačkali su kuću Nikole i Milice Andrejević u ulici Arsenija Čarnojevića u Gračanici i iz nje ukrali određenu svotu novca i nakita. Porodicu Andrejević posetio je gradonačelnik Srđan Popović koji je kazao da će opština sazvati Odbor za bezbednost povodom sve učestalijih krađa.
  • 03.07.2020