Vesti
Hronika

Identifikovani napadači koji su kamenovali kuću porodice Jaćović u Vitini

Policija u Kosovskoj Vitini identifikovala je osobe koje su prethodnih dana kamenjem gađale kuću Aleksandra Jaćovića u tom mestu i navela da se radi o đacima iz obližnje škole, prenosi RTS

Identifikovani napadači koji su kamenovali kuću porodice Jaćović u Vitini
Vitina (Foto Wikipedia)

Portparol regionalne policije sa centrom u Gnjilanu Ismet Hašani preneo je RTS-u da je policija uz pomoć video-snimaka identifikovala da su kamenje u dvorište Jaćovića bacale maloletne osobe, đaci sa torbama na leđima, po povratku iz škole.

Oni će u pratnji roditelja biti ispitani u tužilaštvu i tužilac će odrediti dalji pravac slučaja.

Kuća Aleksandra Jaćovića je, rekao je Hašani RTS-u, među retkim srpskim domaćinstvima preostalim u centru Vitine.

Potvrdio je da su ga iz policije obavestili o identifikaciji napadača.

Poslednji incidenti ovoj porodici dogodili su se za Uskrs a potom i pre tri dana. U blizini kuće Jaćovića je i pravoslavna crkva Svete Petke. I nju su kamenovali ovog meseca, a pre toga pokušali su da skinu srpsku trobojku sa crkve iz obližnjeg Klokota.

Aleksandar Jaćović podseća da je od dolaska međunarodne i vojne misije na Kosovo njegova porodica u više navrata bila meta napadača, a da su 2002. godine ispred njihove kuće bačene tri bombe.Ostale vesti

Zastrašivanje u severnom delu Mitrovice
Slučaj zastrašivanja zabeležen je u severnom delu Mitrovice, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 17.08.2022
Na Brezovici se nastavlja istraga o nelegalnoj gradnji
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Opštinskim inspektoratom, Direkcijom Nacionalnog parka „Šara“ i Kosovskom agencijom za katastre i danas nastavlja istragu o uknjiženju vikendica na području Brezovice.
  • 15.08.2022
Maskirane osobe sa psima šetale Prištinom

Maskirana lica obučena u crno juče popodne su šetala glavnom ulicom Prištine vodeći sa sobom pse. Policija je ovo okarakterisala kao remećenje javnog reda i mira i privela deset maskiranih osoba.

  • 15.08.2022
Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022