Vesti
Hronika

Identifikovani napadači koji su kamenovali kuću porodice Jaćović u Vitini

Policija u Kosovskoj Vitini identifikovala je osobe koje su prethodnih dana kamenjem gađale kuću Aleksandra Jaćovića u tom mestu i navela da se radi o đacima iz obližnje škole, prenosi RTS

Identifikovani napadači koji su kamenovali kuću porodice Jaćović u Vitini
Vitina (Foto Wikipedia)

Portparol regionalne policije sa centrom u Gnjilanu Ismet Hašani preneo je RTS-u da je policija uz pomoć video-snimaka identifikovala da su kamenje u dvorište Jaćovića bacale maloletne osobe, đaci sa torbama na leđima, po povratku iz škole.

Oni će u pratnji roditelja biti ispitani u tužilaštvu i tužilac će odrediti dalji pravac slučaja.

Kuća Aleksandra Jaćovića je, rekao je Hašani RTS-u, među retkim srpskim domaćinstvima preostalim u centru Vitine.

Potvrdio je da su ga iz policije obavestili o identifikaciji napadača.

Poslednji incidenti ovoj porodici dogodili su se za Uskrs a potom i pre tri dana. U blizini kuće Jaćovića je i pravoslavna crkva Svete Petke. I nju su kamenovali ovog meseca, a pre toga pokušali su da skinu srpsku trobojku sa crkve iz obližnjeg Klokota.

Aleksandar Jaćović podseća da je od dolaska međunarodne i vojne misije na Kosovo njegova porodica u više navrata bila meta napadača, a da su 2002. godine ispred njihove kuće bačene tri bombe.Ostale vesti

Preuzeti posmrtni ostaci tri žrtve srpske nacionalnosti

Na administrativnom prelazu Merdare danas su preuzeti identifikovani posmrtni ostaci tri lica srpske nacionalnosti, koja su stradala tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

  • 24.09.2021
Nije izvršena presuda o zemljištu Visokih Dečana
Ustavni sud Kosova objavio je danas Rešenje o neizvršenju presude iz 2016. godine da je 24 hektara zemlje vlasništvo manastira Visoki Dečani, kojim se omogućuje tužiocu da preduzme dalje korake u vezi tog slučaja.
  • 24.09.2021
Ustavni sud odbio žalbu SL povodom raspodele ministarskih pozicija
Kosovski Ustavni sud odlučio je danas da odbije žalbu poslanika stranke Srpska lista, kojoj je odlukom kosovske skupštine o formiranju vlade predvođene Aljbinom Kurtijem, marta meseca dodeljena samo jedna ministarska pozicija.
  • 24.09.2021
Policija i u Štrpcu sklonila plakat
Kosovska policija je u Štrpcu tokom noći uklonila plakat sa porukom "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština", prenosi Kosovo onlajn.
  • 24.09.2021
Nastavlja se protest Srba na severu Kosova

Građani nezadovoljni odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica ulaze u peti dan protesta na severu Kosova. Specijalne snage Kosovske policije i dalje su raspoređene kod prelaza Jarinje i Brnjak.

  • 24.09.2021
Preminuo glumac Nenad Nenadović
Srpski glumac Nenad Nenadović preminuo u 57. godini, potvrdila je porodica Tanjugu.
  • 23.09.2021