Vesti
Hronika

Identifikovani napadači koji su kamenovali kuću porodice Jaćović u Vitini

Policija u Kosovskoj Vitini identifikovala je osobe koje su prethodnih dana kamenjem gađale kuću Aleksandra Jaćovića u tom mestu i navela da se radi o đacima iz obližnje škole, prenosi RTS

Identifikovani napadači koji su kamenovali kuću porodice Jaćović u Vitini
Vitina (Foto Wikipedia)

Portparol regionalne policije sa centrom u Gnjilanu Ismet Hašani preneo je RTS-u da je policija uz pomoć video-snimaka identifikovala da su kamenje u dvorište Jaćovića bacale maloletne osobe, đaci sa torbama na leđima, po povratku iz škole.

Oni će u pratnji roditelja biti ispitani u tužilaštvu i tužilac će odrediti dalji pravac slučaja.

Kuća Aleksandra Jaćovića je, rekao je Hašani RTS-u, među retkim srpskim domaćinstvima preostalim u centru Vitine.

Potvrdio je da su ga iz policije obavestili o identifikaciji napadača.

Poslednji incidenti ovoj porodici dogodili su se za Uskrs a potom i pre tri dana. U blizini kuće Jaćovića je i pravoslavna crkva Svete Petke. I nju su kamenovali ovog meseca, a pre toga pokušali su da skinu srpsku trobojku sa crkve iz obližnjeg Klokota.

Aleksandar Jaćović podseća da je od dolaska međunarodne i vojne misije na Kosovo njegova porodica u više navrata bila meta napadača, a da su 2002. godine ispred njihove kuće bačene tri bombe.Ostale vesti

Preminula novinarka Gordana Suša
Novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života, potvrđeno je za portal Nova.rs.
  • 22.06.2021
Godišnjica od kidnapovanja rudara kopa Belaćevac
"Danas se navršavaju 23 godine od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa `Belaćevac` Termoelektrane `Obilić` na Кosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 22.06.2021
Ukradena strujna instalacija iz crkve u Uroševcu

Iz pravoslavne crkve Svetog cara Uroša u Uroševcu ukradena je strujna instalacija, javio je prištinski portal Reporteri.

  • 21.06.2021
Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021