Vesti
Hronika

ID poziva albanske "usamljene vukove" na napade

Teroristička organizacija Islamska država pozvala je svoje pristalice među Albancima da tokom predstojećih novogodišnjih praznika izvedu napade uz pokliče "Alah je najveći".
ID poziva albanske
orci Islamske države (Foto AP)

Prištinski mediji prenose da je poziv na napade, na albanskom jeziku, upućen preko komunikacionih kanala Islamske države.

"Imate dovoljno vremena da nabavite vozilo i pređete preko ljudi u masi, ili da kupite nož i udarite ih ili da ubacite municiju u pištolj. Ako vaša duša prihvati ovo, uđite u gomilu i uzviknite Alah je najveći", poruka je upućena takozvanim "usamljenim vukovima".

ID ih poziva da angažuju imigrante i napadnu Vatikan i druga mesta okupljanja, za predstojeći Božić.

Podsećaju da je tako bilo i prošle godine kada je tuniski terorista Anis Amri ušao na trg u Berlinu, ubivši 12 i povredivši desetine drugih ljudi.Ostale vesti

Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023