Vesti
Hronika

IBCM: Student napadnut u južnom delu KM

Sa Međunarodnog poslovnog koledža (IBCM) danas je potvrđeno da je jedan njihov student povređen u incidentu koji se dogodio u južnom delu Kosovske Mitrovice u blizini glavnog ibarskog mosta. 
IBCM: Student napadnut u južnom delu KM
Most na Ibru (Foto arhiva Kim)

Student iz severnog dela Kosovske Mitrovice L.S. lakše je povređen u utorak kada ga je u južnom delu grada napala grupa Albanaca.

"Možemo da potvrdimo da je u incident koji se dogodio juče u blizini glavnog mosta u južnoj Mitrovici, bio uključen jedan IBCM student. Obavešteni smo da je policija brzo reagovala i da je došlo do hapšenja odgovornih nekoliko sati posle incidenta", saopšsteno je sa IBCM.

IBCM snažno osuđuje bilo koji oblik nasilja, navodi se u saopštenju i ističe da oni nastoje da poboljšaju ekonomske i profesionalne mogućnosti za sve mlade ljude u ovom regionu.

Da se incident dogodio potvrdili su i pripadnici Kosovske policije koji su pokrenuli istragu o ovom slučaju.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020