Vesti
Hronika

I sedmi pripadnik OVK dobio poziv za Sud

Safet Šalja, bivši pripadnik OVK takođe je dobio poziv za saslušanje u Specijalnom sudu za Kosovo u Hagu, javili su prištinski mediji. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj tvrdi "rat OVK bio je čist i sveti, i to je dokazano".
 • 12.12.2018
 • 11:39 h
 • Hronika
 • izvor: Tajug, Insajderi online
 • komentara:
 • pregleda: 1031
I sedmi pripadnik OVK dobio poziv za Sud
Ilustracija (Foto N1)

Spisak bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova koji su pozvani na saslušanje u Specijalni sud u Hagu se širi, a mediji prenose da je Šalja sedmi po redu, te da je poziv dobio juče.

"Specijalni sud me je pozvao da budem saslušan kao svedok istrage", rekao je Šalja za Insajder onlajn.

Pozive su ranije dobili bivši komandanti i pripadnici tzv. OVK Rrustem Mustafa, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Sami Ljushtaku, Remzi Šalja...

Haradinaj: Rat OVK bio je čist i sveti, to je dokazano

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj oglasio se povodom sve učestalijih poziva Specijalnog suda bivšim pripadnicima OVK i na svom profilu na Fejsbuku objavio da niko nema pravo da sramoti Kosovo, da se krije, spreči ili izbegne pravdu. "Rat OVK bio je čist i sveti, i to je dokazano", naveo je Haradinaj.

"Svedočenje u Specijalnom sudu o tome kolika je naša žrtva za vladavinu prava predstavlja izazov na našem putu napred, koji ćemo prevazići i učiniti ga jedinstvenim i jačim", napisao je Haradinaj.

Saborcima je poručio i da će prištinske institucije biti uz njih i pružiti im svu neophodno pomoć u zaštiti zakonitosti. "Žrtva naroda Kosova za slobodu i nezavisnost bila je bez presedana u novoj istoriji Evrope. Naš oslobodilački rat je bio ispravan i sveti, to je već dokazano. Od nas se tražila žrtva i suočavanje s pravdom, iako smo bili žrtve agresije", naveo je Haradinaj.

Poručio i da niko ne treba da misli i veruje da je, kako je rekao, "ova zemja osudjena na propast", te dodao da su ti pozivi za saslušanje "želja da se zadovolje interesi onih koji su izgubili rat, a danas ugrožavaju mir i stabilnost u regionu".Ostale vesti

KM: Dve detonacije, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, nema povređenih

Bar dve detonacije zabeležene su večeras u multietničkim delovima severne Mitrovice. Nema štete niti povređenih, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sever.

 • 07.12.2022
Velika Hoča: Policija i carina pretresle vinicu Petrović
Pripadnici Kosovske Policije i carine Kosova došli su u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina. Vinici Petrović preti oduzimanje 40.000 litara vina.
 • 07.12.2022
KP i EULEKS obezbeđuju Kancelariju OIK u Mitrovici
Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice danas bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, potvrđeno je za KoSSev portal iz dva službena izvora.
 • 06.12.2022
KP o situaciji na severu: Zabeleženo više incidenata, demolirane kancelarije OIK
Kosovska policija (KP) je saopštila da je u ranim popodnevnim časovima u pojedinim delovima Zubinog Potoka i Severne Mitrovice zabeleženo više incidenata (sumnja se na pucnjavu i eksplozije), ali da nije bilo povređenih. Prema navodima iz KP, demonstranti su demolirali kancelarije Opštinske izborne komisije.
 • 06.12.2022
Nakon kratkog incidenta u Severnoj Mitrovici građani se razišli
Gotovo isto kao i u Zubinom Potoku, najavljeni članovi OIK-a za četiri opštine na severu danas su, kako se pretpostavlja, sa istim ciljem u pratnji policije došli i u Severnu Mitrovicu, nakon čega se i u ovoj opštini okupila veća grupa građana. Ceo incident je pratio zvuk sirena, a kako kažu građani, začulo se i par detonacija. I dok su se građani u Mitrovici razišli, u Zvečanu su i dalje u manjem broju okupljeni u blizini opštine.
 • 06.12.2022
Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
 • 06.12.2022