Vesti
Hronika

I dalje se traga za Boškom Mladenovićem iz Straže

Ni posle 13 dana od nestanka Boška Mladenovića iz sela Staža u opštini Novo Brdo nema ni traga o 92 - godišnjem starcu koji je u noći između 8. i 9. oktobra izašao van i više se nije vratio.
I dalje se traga za Boškom Mladenovićem iz Straže
Nastavlja se potraga za Boškom Mladenovićem (Foto Kosovapress)

Potragu za nestalim starcem odmah su organizovali rodbina, komšije i meštani Straže, a posle izvesnog vremena uključila se i policija.

„Kao da je u zemlju propao, pretražili smo svaki rov i kompletnu šumu oko zaseoka Mali Kamen, gde je on živeo i ništa nismo mogli da nađemo. Nije to igla već čovek, nije nam jasno šta je sa njim moglo da se dogodi“, ispričao je Goran Simijonović iz Straže koji je sa još tridesetak ljudi bio u jednoj od grupa koja je tragala za nestalim starcem.

Nestanak Boška Mladenovića je odmah sutradan prijavljen u kosovskoj policiji što je i potvrdio portparol ove službe za region Gnjilana Ismet Hašani koji je ujedno i najavio policijsku akciju na terenu u cilju potrage.

Nažalost ni policija a ni organizovana potraga od stane meštana nisu dali rezultate.

Danas, su se u akciju potrage uključile i kosovske bezbednosne snage ali je rodbina izgubila svaku nadu da je po ovako lošem vremenu starac narušenog zdravlja ostao u životu.

Boško Mladenović je sa sinom koji je lošeg mentalnog zdravlja živeo u kontejneru jer im je pre nekoliko godina kuća izgorela u požaru. Prema izjavama članova porodice on je u noći između 8. i 9. oktobra napustio kontejner i od tada mu se gubi svaki trag.Ostale vesti

SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021