Vesti
Hronika

I dalje se traga za Boškom Mladenovićem iz Straže

Ni posle 13 dana od nestanka Boška Mladenovića iz sela Staža u opštini Novo Brdo nema ni traga o 92 - godišnjem starcu koji je u noći između 8. i 9. oktobra izašao van i više se nije vratio.
I dalje se traga za Boškom Mladenovićem iz Straže
Nastavlja se potraga za Boškom Mladenovićem (Foto Kosovapress)

Potragu za nestalim starcem odmah su organizovali rodbina, komšije i meštani Straže, a posle izvesnog vremena uključila se i policija.

„Kao da je u zemlju propao, pretražili smo svaki rov i kompletnu šumu oko zaseoka Mali Kamen, gde je on živeo i ništa nismo mogli da nađemo. Nije to igla već čovek, nije nam jasno šta je sa njim moglo da se dogodi“, ispričao je Goran Simijonović iz Straže koji je sa još tridesetak ljudi bio u jednoj od grupa koja je tragala za nestalim starcem.

Nestanak Boška Mladenovića je odmah sutradan prijavljen u kosovskoj policiji što je i potvrdio portparol ove službe za region Gnjilana Ismet Hašani koji je ujedno i najavio policijsku akciju na terenu u cilju potrage.

Nažalost ni policija a ni organizovana potraga od stane meštana nisu dali rezultate.

Danas, su se u akciju potrage uključile i kosovske bezbednosne snage ali je rodbina izgubila svaku nadu da je po ovako lošem vremenu starac narušenog zdravlja ostao u životu.

Boško Mladenović je sa sinom koji je lošeg mentalnog zdravlja živeo u kontejneru jer im je pre nekoliko godina kuća izgorela u požaru. Prema izjavama članova porodice on je u noći između 8. i 9. oktobra napustio kontejner i od tada mu se gubi svaki trag.Ostale vesti

Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022