Vesti
Hronika

’’Hvala ti Sonja...’’

Kolege i prijatelji oprostili su se na komemorativnom skupu u Gračanici od doktorke Sonje Rakočević, pedijatra KBC Priština u Gračanici, koja je nedavno preminula od posledica kovida-19.
’’Hvala ti Sonja...’’
Sa komemorativnog skupa (Foto Kim)

Skup, kojem su prisustvovali i članovi porodice dr Rakočević, počeo je minutom ćutanja.

"Bila je izuzetan lekar i kolega. Uvek dostupna i konkretna, prva kada je najteže. Zdravstvo je izgubilo odličnog lekara, porodica svoj stub, a svi mi velikog i dobrog čoveka, prijatelja, borca i humanistu", rečeno je na skupu.

Prijatelj i kolega iz lekarske organizacije "Sveti Jovan Milostivi", dr Zvonimir Stašević, kazao je da više nema prve među jednakima.

"Draga Sonja, mi, tvoje kolege iz organizacije "Sveti Jovan Milostivi", Doma zdravlja Gračanica, KBC Priština, italijanske klinike "San Donato", poliklinike "Bel Medik", mi, tvoji prijatelji, se opraštamo ponosni na tebe i molimo da Bog milostivi podari mir i spokoj tvojoj čistoj i pravednoj duši".

"Hvala Sonja, za sve savete, za osmehe, za tople reči u ime sve one dečice koje si lečila uporno i trajno, u ime brižnih roditelja kojima si možda bila jedina nada i spas. Hvala u ime svih starih i nemoćnih koje nisi zaboravila i kada drugi jesu, hvala što tamo negde neutešnoj majci miluješ rane poginulog sina. Tvoja velika žrtva neka bude uteha tvojoj porodici koja će znati da svako tvoje dobro nije uzalud. I oprosti nam, oprosti nam što nismo umeli da te sačuvamo za neko bolje vreme. Neka te sada anđeli čuvaju", kazao je dr Stašević opraštajući se na komemorativnom skupu u Domu kulture "Gračanica".

Dr Sonja Rakočević (47) preminula je u četvrtak ujutru, na Božić, u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu nakon jednomesečne borbe sa koronavirusom. Lečenje je započela u kovid bolnici u Lapljem Selu, da bi je nakon pogoršanog zdravstvenog stanja ovdašnji lekari uputili u KBC Kosovska Mitrovica, a potom i u Beograd.

Rođena je u Kosovskoj Kamenici 31. 07 1973. godine, gde je završila osnovnu školu. Srednju Medicinsku je pohađala u Leskovcu, a Medicinski faklutet u Prištini. Za pedijatra se usavršavala u Beogradu i Italiji. Bila je član dve lekarske organizacije: "Sveti Jovan Milostivi" i "Prijatelji Dečana".

Sahranjena je 9. januara u porti Manastira "Svetog Dimitrija" u Sušici, kraj Gračanice.

Ostavila je supruga Živojina i decu Dimitrija i Simonidu.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021