Vesti
Hronika

’’Hvala ti Sonja...’’

Kolege i prijatelji oprostili su se na komemorativnom skupu u Gračanici od doktorke Sonje Rakočević, pedijatra KBC Priština u Gračanici, koja je nedavno preminula od posledica kovida-19.
’’Hvala ti Sonja...’’
Sa komemorativnog skupa (Foto Kim)

Skup, kojem su prisustvovali i članovi porodice dr Rakočević, počeo je minutom ćutanja.

"Bila je izuzetan lekar i kolega. Uvek dostupna i konkretna, prva kada je najteže. Zdravstvo je izgubilo odličnog lekara, porodica svoj stub, a svi mi velikog i dobrog čoveka, prijatelja, borca i humanistu", rečeno je na skupu.

Prijatelj i kolega iz lekarske organizacije "Sveti Jovan Milostivi", dr Zvonimir Stašević, kazao je da više nema prve među jednakima.

"Draga Sonja, mi, tvoje kolege iz organizacije "Sveti Jovan Milostivi", Doma zdravlja Gračanica, KBC Priština, italijanske klinike "San Donato", poliklinike "Bel Medik", mi, tvoji prijatelji, se opraštamo ponosni na tebe i molimo da Bog milostivi podari mir i spokoj tvojoj čistoj i pravednoj duši".

"Hvala Sonja, za sve savete, za osmehe, za tople reči u ime sve one dečice koje si lečila uporno i trajno, u ime brižnih roditelja kojima si možda bila jedina nada i spas. Hvala u ime svih starih i nemoćnih koje nisi zaboravila i kada drugi jesu, hvala što tamo negde neutešnoj majci miluješ rane poginulog sina. Tvoja velika žrtva neka bude uteha tvojoj porodici koja će znati da svako tvoje dobro nije uzalud. I oprosti nam, oprosti nam što nismo umeli da te sačuvamo za neko bolje vreme. Neka te sada anđeli čuvaju", kazao je dr Stašević opraštajući se na komemorativnom skupu u Domu kulture "Gračanica".

Dr Sonja Rakočević (47) preminula je u četvrtak ujutru, na Božić, u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu nakon jednomesečne borbe sa koronavirusom. Lečenje je započela u kovid bolnici u Lapljem Selu, da bi je nakon pogoršanog zdravstvenog stanja ovdašnji lekari uputili u KBC Kosovska Mitrovica, a potom i u Beograd.

Rođena je u Kosovskoj Kamenici 31. 07 1973. godine, gde je završila osnovnu školu. Srednju Medicinsku je pohađala u Leskovcu, a Medicinski faklutet u Prištini. Za pedijatra se usavršavala u Beogradu i Italiji. Bila je član dve lekarske organizacije: "Sveti Jovan Milostivi" i "Prijatelji Dečana".

Sahranjena je 9. januara u porti Manastira "Svetog Dimitrija" u Sušici, kraj Gračanice.

Ostavila je supruga Živojina i decu Dimitrija i Simonidu.Ostale vesti

Tužilaštvo u Mitrovici: Prikupljamo informacije o potencijalnom unosu vakcina na severu Kosova
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici, saopštilo je danas da, u saradnji sa Kosovskom policijom, prikuplja informacije u vezi sa potencijalnim nezakonitim unosom antikovid vakcina na severu Kosova.
  • 20.01.2021
Izvršen pretres Doma zdravlja u Štrpcu u potrazi za  vakcinama protiv kovida-19
"Inspekcija prištinskog Ministarstva zdravlja praćena pripadnicima policije, danas je u Dom zdravlja u Štrpcu, koji deluje u okviru zdravstvenog sistema Republike Srbije, izvršila pretres tražeći vakcine protiv kovida-19”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 20.01.2021
„Potrebne nove informacije u rasvetljavanju sudbine nestalih“
Predsednik Komisije za nestala lica Republike Srbije Veljko Odalović kaže da nedostaju nove informacije kako bi se napravio pomak u pronalaženju nestalih lica sa područja Kosova.
  • 19.01.2021
Arlov uputio pismo međunarodnim predstavnicima, zbog zabrane ulaska na Kosovo
Predsednik Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji iz Banje Luke, humanista Milorad Arlov se putem svog advokata Dejana A. Vasića obratio međunarodnim predstavnicima na Кosovu radi prevazilaženja zabrane kosovske policije.
  • 19.01.2021
Preminuo dr Stevan Baljošević
Profesor dr Stevan Baljošević, poznati jugoslovenski i srpski infektolog, preminuo je u 82. godini posle duže i teške bolesti, javlja Kosovo onlajn.
  • 19.01.2021
Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021