Vesti
Hronika

’’Hvala ti Sonja...’’

Kolege i prijatelji oprostili su se na komemorativnom skupu u Gračanici od doktorke Sonje Rakočević, pedijatra KBC Priština u Gračanici, koja je nedavno preminula od posledica kovida-19.
’’Hvala ti Sonja...’’
Sa komemorativnog skupa (Foto Kim)

Skup, kojem su prisustvovali i članovi porodice dr Rakočević, počeo je minutom ćutanja.

"Bila je izuzetan lekar i kolega. Uvek dostupna i konkretna, prva kada je najteže. Zdravstvo je izgubilo odličnog lekara, porodica svoj stub, a svi mi velikog i dobrog čoveka, prijatelja, borca i humanistu", rečeno je na skupu.

Prijatelj i kolega iz lekarske organizacije "Sveti Jovan Milostivi", dr Zvonimir Stašević, kazao je da više nema prve među jednakima.

"Draga Sonja, mi, tvoje kolege iz organizacije "Sveti Jovan Milostivi", Doma zdravlja Gračanica, KBC Priština, italijanske klinike "San Donato", poliklinike "Bel Medik", mi, tvoji prijatelji, se opraštamo ponosni na tebe i molimo da Bog milostivi podari mir i spokoj tvojoj čistoj i pravednoj duši".

"Hvala Sonja, za sve savete, za osmehe, za tople reči u ime sve one dečice koje si lečila uporno i trajno, u ime brižnih roditelja kojima si možda bila jedina nada i spas. Hvala u ime svih starih i nemoćnih koje nisi zaboravila i kada drugi jesu, hvala što tamo negde neutešnoj majci miluješ rane poginulog sina. Tvoja velika žrtva neka bude uteha tvojoj porodici koja će znati da svako tvoje dobro nije uzalud. I oprosti nam, oprosti nam što nismo umeli da te sačuvamo za neko bolje vreme. Neka te sada anđeli čuvaju", kazao je dr Stašević opraštajući se na komemorativnom skupu u Domu kulture "Gračanica".

Dr Sonja Rakočević (47) preminula je u četvrtak ujutru, na Božić, u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu nakon jednomesečne borbe sa koronavirusom. Lečenje je započela u kovid bolnici u Lapljem Selu, da bi je nakon pogoršanog zdravstvenog stanja ovdašnji lekari uputili u KBC Kosovska Mitrovica, a potom i u Beograd.

Rođena je u Kosovskoj Kamenici 31. 07 1973. godine, gde je završila osnovnu školu. Srednju Medicinsku je pohađala u Leskovcu, a Medicinski faklutet u Prištini. Za pedijatra se usavršavala u Beogradu i Italiji. Bila je član dve lekarske organizacije: "Sveti Jovan Milostivi" i "Prijatelji Dečana".

Sahranjena je 9. januara u porti Manastira "Svetog Dimitrija" u Sušici, kraj Gračanice.

Ostavila je supruga Živojina i decu Dimitrija i Simonidu.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021