Vesti
Hronika

Hotiju zbog pretnji Aljbinu Kurtiju određen jednomesečni pritvor

Hadžiu Hotiju, članu Socijaldemokratske inicijative, određen je jednomesečni pritvor zbog pretnje lideru Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbinu Kurtiju, javlja Koha.
Hotiju zbog pretnji Aljbinu Kurtiju određen jednomesečni pritvor
Hadži Hotij (Foto Koha)

"Žalba tužilaštva na odluku prvostepenog suda je usvojena. Okrivljenom je određen jednomesečni pritvor, računajući od dana njegovog hapšenja", istakao je portparol Apelacionog suda, Arber Jašari.

Kosovska policija uhapsila je 28. decembra 2019. godine člana Socijaldemokratske inicijative Hadži Hotija, nakon što je putem objave na Fejsbuk nalogu poručio da Aljbin Kurti ima dve mogućnosti, ili da napusti Kosovo ili da bude ubijen.

Hoti je potom izbrisao ovu objavu, uz obrazloženje da je došlo do "tehničke greške".

Pokret Samoopredeljenje podneo je krivičnu prijavu protiv Hotija zbog "pretnji ubistvom Aljbinu Kurtiju" objavljenoj na Fejsbuku, uz poruku da jezik zločina nema mesta u politici.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020