Vesti
Hronika

Horgoš: U autobusu kosovskog prevoznika pronađeni heroin i cigarete

Na prelazu Horgoš zaplenjeno je 8,4 kilograma heroina i 120 boksova cigareta skrivenih u duplom bunkeru autobusa prevoznika sa Kosova, saopšteno je iz Uprave carine.
Horgoš: U autobusu kosovskog prevoznika pronađeni heroin i cigarete
Zaplena heroina i cigareta (Foto Uprava carine)

Kako se navodi, heroin i cigarete su otkriveni prilikom kontrole autobusa koji je iz pravca Kosova saobraćao ka Švajcarskoj.

Prilikom kontrole skenerom utvrđeno je da autobus poseduje specijalan, dupli bunker za krijumčarenje, koji je bio smešten u podu, između prednjih točkova autobusa, navodi se u saopštenju.

U bunkeru je zatečeno 120 boksova cigareta raznih marki, dok je ispod njega, u drvenoj pregradi bilo smešteno 16 paketa od po oko pola kilograma heroina, pa se radi o ukupnoj količini od 8,4 kilograma.

U vozilima istog prevoznika carinici su u više navrata otkrivali krijumčarene cigarete tokom prethodnih meseci, navodi se na sajtu Uprave carine.

O slučaju je obaveštena policija i tužilaštvo.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021