Vesti
Hronika

Horgoš: U autobusu kosovskog prevoznika pronađeni heroin i cigarete

Na prelazu Horgoš zaplenjeno je 8,4 kilograma heroina i 120 boksova cigareta skrivenih u duplom bunkeru autobusa prevoznika sa Kosova, saopšteno je iz Uprave carine.
Horgoš: U autobusu kosovskog prevoznika pronađeni heroin i cigarete
Zaplena heroina i cigareta (Foto Uprava carine)

Kako se navodi, heroin i cigarete su otkriveni prilikom kontrole autobusa koji je iz pravca Kosova saobraćao ka Švajcarskoj.

Prilikom kontrole skenerom utvrđeno je da autobus poseduje specijalan, dupli bunker za krijumčarenje, koji je bio smešten u podu, između prednjih točkova autobusa, navodi se u saopštenju.

U bunkeru je zatečeno 120 boksova cigareta raznih marki, dok je ispod njega, u drvenoj pregradi bilo smešteno 16 paketa od po oko pola kilograma heroina, pa se radi o ukupnoj količini od 8,4 kilograma.

U vozilima istog prevoznika carinici su u više navrata otkrivali krijumčarene cigarete tokom prethodnih meseci, navodi se na sajtu Uprave carine.

O slučaju je obaveštena policija i tužilaštvo.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022