Vesti
Hronika

Hodžić: Prijavite ukoliko su vam obećali posao ili stan i uzeli novac

Svi građani od kojih je tražen novac za bilo koju vrstu usluge, obavezno bi trebalo da to prijave policiji i imaće podršku lokalne samouprave, kazala je zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, nakon više hapšenja u prethodnom periodu u vezi sa prevarama građana, od kojih je jedno izvršeno u opštinskoj zgradi. 
Hodžić: Prijavite ukoliko su vam obećali posao ili stan i uzeli novac
Adrijana Hodžić (Foto Gračanica onlajn)

Kosovska policija samo tokom februara izvestila je o dva slučaja hapšenja za prevaru u severnom delu Mitrovice. Reč jeo osobama koje su uhapšene zbog toga što su od građana tražile novac, a obećale da će da im obezbede zaposlenje ili da dobiju stan.

Drugog februara uhapšeni su B. P. i D. V. M, za koje se sumnja da su građane prevarili za minimum 35.000 evra. Kako je tada saopšteno iz Kosovske policije, oni su privedeni po prijavi rukovodstva opštine Severna Mitrovica.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, kazala je za KoSSev da je hapšenje izvršeno u njenom kabinetu.

„Slučaj je prijavljen lično sa moje strane i privođenje se dogodilo u mom kabinetu. Građanin je došao iz meni nepoznatog razloga i u diskusiji, tokom razgovora sa njim, posumnjala sam da tu nešto ne valja i pozvala policiju“, kazala je Hodžić.

Ona je potvrdila da među uhapšenima za prevaru nisu opštinski radnici.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice je pozdravila rad policije i kazala da  „ovakva vrsta anomalije u društvu hitno mora da se prekine“.

Osim što je pozvala građanstvo da prijave svaki vid korupcije, poručila je da će protiv toga da se bori i sama lokalna samouprava.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022