Vesti
Hronika

Hodžić: Prijavite ukoliko su vam obećali posao ili stan i uzeli novac

Svi građani od kojih je tražen novac za bilo koju vrstu usluge, obavezno bi trebalo da to prijave policiji i imaće podršku lokalne samouprave, kazala je zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, nakon više hapšenja u prethodnom periodu u vezi sa prevarama građana, od kojih je jedno izvršeno u opštinskoj zgradi. 
Hodžić: Prijavite ukoliko su vam obećali posao ili stan i uzeli novac
Adrijana Hodžić (Foto Gračanica onlajn)

Kosovska policija samo tokom februara izvestila je o dva slučaja hapšenja za prevaru u severnom delu Mitrovice. Reč jeo osobama koje su uhapšene zbog toga što su od građana tražile novac, a obećale da će da im obezbede zaposlenje ili da dobiju stan.

Drugog februara uhapšeni su B. P. i D. V. M, za koje se sumnja da su građane prevarili za minimum 35.000 evra. Kako je tada saopšteno iz Kosovske policije, oni su privedeni po prijavi rukovodstva opštine Severna Mitrovica.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, kazala je za KoSSev da je hapšenje izvršeno u njenom kabinetu.

„Slučaj je prijavljen lično sa moje strane i privođenje se dogodilo u mom kabinetu. Građanin je došao iz meni nepoznatog razloga i u diskusiji, tokom razgovora sa njim, posumnjala sam da tu nešto ne valja i pozvala policiju“, kazala je Hodžić.

Ona je potvrdila da među uhapšenima za prevaru nisu opštinski radnici.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice je pozdravila rad policije i kazala da  „ovakva vrsta anomalije u društvu hitno mora da se prekine“.

Osim što je pozvala građanstvo da prijave svaki vid korupcije, poručila je da će protiv toga da se bori i sama lokalna samouprava.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022