Hodža: “Slučaj Ivanović” - proširena istraga na dvojicu policajaca

Specijalni kosovski tužilac Sulj Hodža izjavio je danas u Prištini da je istraga u vezi sa ubistvom srpskog političara Olivera Ivanovića proširena na još dvojicu pripadnika Kosovske policije od kojih je jedan jutros uhapšen, a za drugim se traga.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sulj Hodža (Foto N1)

Kosovska policija i Tužilaštvo Kosova održali su danas zajedničku konferenciju za novinare, povodom hapšenja na severu Kosova, na kojoj je rečeno da je uhapšeni policajac zloupotrebio svoju dužnost, zbog čega je tužilac predložio pritvor za njega.

Istraga je proširena i odnosi se na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja, javlja dopisnik portala Kosovo Onlajn.

Tužilac Sulj Hodža rekao je da je uhapšeni policajac R.B. skrivao dokaze, kako u slučaju istrage ubistva Olivera Ivanovića, tako i u drugim slučajevima ubistva.

On je napomenuo da "postoji sumnja da je ovaj policajac deo kriminalne grupe" potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, za kojim je Kosovo, kako je ranije saopšteno iz Vlade Kosova, raspisalo međunarodnu poternicu.

Hodža je rekao da je Specijalno tužilaštvo proširilo istragu kada je u pitanju slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

On je rekao da je uhapšeni policajac jutros ispitan, nakon čega je predložen pritvor. Hodža je ocenio da postoji osnovana sumnja da je uhapšeni policajac izvršavao naredbe nekog drugog, odnosno naredbe Milana Radoičića.

Takođe, u današnjoj akciji Policije Kosova uhapšena je još jedna osoba, kod koje je pronađeno oružje. Ovo lice je nakon ispitivanja pušteno na slobodu.

Tokom jutrošnje akcije, Policija Kosova je zaplenila oružje i municiju.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani na konferenciji za novinare u Prištini naveo je da se traga za još jednim policajcem. U pitanju je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Ostale vesti

 • Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Specijalno tužilaštvo za zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, sa sedištem u Hagu, sprovodi istragu o ulozi Kancelarije za pravnu zaštitu potencijalno optuženih pred Specijalizovanim većima, koja postoji u okviru kosovskog Ministarstva pravde, kao i rukovodioca te kancelarije Dritona Ljajćija.

 • KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  Kosovska policija uhapsila je danas jednog Albanca zbog sumnje da je „utajio porez“ i time oštetio kosovski budžet za skoro 750 hiljada evra, navodi se u policijskom saopštenju.

 • Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Šef Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati, saopštio je danas da je Specijalni sud pozvao na saslušanje još jednog bivšeg pripadnika OVK Sejdija Berišu, prenosi Gazeta Ekspres.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane