Vesti
Hronika

Hodža: “Slučaj Ivanović” - proširena istraga na dvojicu policajaca

Specijalni kosovski tužilac Sulj Hodža izjavio je danas u Prištini da je istraga u vezi sa ubistvom srpskog političara Olivera Ivanovića proširena na još dvojicu pripadnika Kosovske policije od kojih je jedan jutros uhapšen, a za drugim se traga.
Hodža: “Slučaj Ivanović” - proširena istraga na dvojicu policajaca
Sulj Hodža (Foto N1)

Kosovska policija i Tužilaštvo Kosova održali su danas zajedničku konferenciju za novinare, povodom hapšenja na severu Kosova, na kojoj je rečeno da je uhapšeni policajac zloupotrebio svoju dužnost, zbog čega je tužilac predložio pritvor za njega.

Istraga je proširena i odnosi se na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja, javlja dopisnik portala Kosovo Onlajn.

Tužilac Sulj Hodža rekao je da je uhapšeni policajac R.B. skrivao dokaze, kako u slučaju istrage ubistva Olivera Ivanovića, tako i u drugim slučajevima ubistva.

On je napomenuo da "postoji sumnja da je ovaj policajac deo kriminalne grupe" potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, za kojim je Kosovo, kako je ranije saopšteno iz Vlade Kosova, raspisalo međunarodnu poternicu.

Hodža je rekao da je Specijalno tužilaštvo proširilo istragu kada je u pitanju slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

On je rekao da je uhapšeni policajac jutros ispitan, nakon čega je predložen pritvor. Hodža je ocenio da postoji osnovana sumnja da je uhapšeni policajac izvršavao naredbe nekog drugog, odnosno naredbe Milana Radoičića.

Takođe, u današnjoj akciji Policije Kosova uhapšena je još jedna osoba, kod koje je pronađeno oružje. Ovo lice je nakon ispitivanja pušteno na slobodu.

Tokom jutrošnje akcije, Policija Kosova je zaplenila oružje i municiju.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani na konferenciji za novinare u Prištini naveo je da se traga za još jednim policajcem. U pitanju je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.Ostale vesti

Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020
Obijena škola u Sušici, ukradeni računari
Zgrada Elektrotehničke škole obijena je noćas, potvrdio je za Gračanica online direktor ove škole Milan Dimitrijević.
  • 25.05.2020
Na Kosovu tokom pandemije povećano nasilje u porodici
Tokom pandemije koronavirusa na Kosovu je za 30 odsto povećan broj slučajeva nasilja u porodici, podaci su kosovskog Ministarstva pravde. Međutim, iz organizacija koje se bave slučajevima porodičnog nasilja poručuju da je broj znatno veći, jer žrtve često ne prijavljuju nasilje.
  • 25.05.2020
Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline
U povratničkom selu Berkovo kod Kline zapaljena je kuća povratnika Žarka Vučkovića, preneo je na svom Tviter nalogu ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić. Naveo je da je Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine i da policija vrši uviđaj
  • 23.05.2020
Kurti traži da Državno tužilaštvo sasluša Tačija
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti zatražio je od Državnog tužilaštva da ispita predsednika Kosova Hašima Tačija kao svedoka povodom pretnji smrću koje je na Fejsbuku premijeru uputila "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 22.05.2020
Optužnica protiv dve žene zbog učešća u ISIS-u
Specijalno tužilaštvo Кosova podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv dve žene sa Kosova sa inicijalima L.I. i A.A., za krivično dela "organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi".
  • 22.05.2020