Vesti
Hronika

Hodža: “Slučaj Ivanović” - proširena istraga na dvojicu policajaca

Specijalni kosovski tužilac Sulj Hodža izjavio je danas u Prištini da je istraga u vezi sa ubistvom srpskog političara Olivera Ivanovića proširena na još dvojicu pripadnika Kosovske policije od kojih je jedan jutros uhapšen, a za drugim se traga.
Hodža: “Slučaj Ivanović” - proširena istraga na dvojicu policajaca
Sulj Hodža (Foto N1)

Kosovska policija i Tužilaštvo Kosova održali su danas zajedničku konferenciju za novinare, povodom hapšenja na severu Kosova, na kojoj je rečeno da je uhapšeni policajac zloupotrebio svoju dužnost, zbog čega je tužilac predložio pritvor za njega.

Istraga je proširena i odnosi se na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja, javlja dopisnik portala Kosovo Onlajn.

Tužilac Sulj Hodža rekao je da je uhapšeni policajac R.B. skrivao dokaze, kako u slučaju istrage ubistva Olivera Ivanovića, tako i u drugim slučajevima ubistva.

On je napomenuo da "postoji sumnja da je ovaj policajac deo kriminalne grupe" potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, za kojim je Kosovo, kako je ranije saopšteno iz Vlade Kosova, raspisalo međunarodnu poternicu.

Hodža je rekao da je Specijalno tužilaštvo proširilo istragu kada je u pitanju slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

On je rekao da je uhapšeni policajac jutros ispitan, nakon čega je predložen pritvor. Hodža je ocenio da postoji osnovana sumnja da je uhapšeni policajac izvršavao naredbe nekog drugog, odnosno naredbe Milana Radoičića.

Takođe, u današnjoj akciji Policije Kosova uhapšena je još jedna osoba, kod koje je pronađeno oružje. Ovo lice je nakon ispitivanja pušteno na slobodu.

Tokom jutrošnje akcije, Policija Kosova je zaplenila oružje i municiju.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani na konferenciji za novinare u Prištini naveo je da se traga za još jednim policajcem. U pitanju je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.Ostale vesti

Obijena kuća u Donjoj Gušterici
Lopovi su sinoć oko 21 čas upali u kuću M. Filipovića u Donjoj Gušterici i odneli zlato u vrednosti oko 3.000 evra i 400 evra u kešu.
  • 27.09.2020
Odlazak Bogoljuba Marinkovića Bogija
Danas je u Gračanici sahranjen Bogoljub Bogi Marinković (1959-2020) istaknuti član Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, glumac amater, aktivista u pozorišnom amaterizmu i radnik Doma kulture „Gračanica“.
  • 26.09.2020
Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020