Vesti
Hronika

"Hiljadu sveća za Ivanovića"

Udružena opozicija Srbije podsetila je današnjim saopštenjem na ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, uz konstataciju da je od tada prošlo 1.000 dana, a da do danas niko nije osuđen za to ubistvo. 
Nakon ubistva Ivanovića (Foto EPA)

U saopštenju se, uz ovu konstataciju, tvrdi i da neki od osumnjičenih slobodno šetaju Beogradom i da su navodno "visoko u vrhu vlasti, naročito pri odlučivanju o pitanjima koja se tiču Srba na Kosovu i Metohiji", ali ne navode koga optužuju.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas podsetio je da je uskoro (12. oktobra) hiljadu dana od atentata na Olivera Ivanovića, a da se i dalje ništa ne zna. Dodao je da su na sastanku UOS pričali da je red da se to obeleži, navodeći da će pokrenuti akciju "Hiljadu sveća za Ivanovića" u ponedeljak u Crkvi Svetog Marka.

"Voleo bih da svi građani dođu da odaju počast tom čoveku, da se ujedinimo u jednoj konkretnoj stvari, pa zatim i u drugim", kazao je Đilas.

Ivanovićeva partnerka Milena Popović, reagovala na gostovanje Ðilasa na N1 televiziji, te poziv građanima da 12. oktobra obeleže godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića.

- Da li je Đilas brojao dane od Oliverovog ubistva ili je jednostavno procenio da je sada pogodan trenutak da se Oliver "oživi"...? - pita Milena, u izjavi za Tanjug.

Dodaje da ona sama svakog dana postavlja pitanje ko je ubio Olivera:

- Svakog dana tražim istinu, ali ne na ulici. I brojim dane, ali ne da bih njima trgovala, nego da bih do istine došla - navodi Milena Popović. 

Dragan Đilas je, kaže, poslednji čovek koji treba da spominje Olivera.

 Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020