Vesti
Hronika

Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenta i posedovanja oružja

Tri Srbina iz regiona Prištine uhapšena su danas zbog falsifikovanja dokumenata, nelegalnog registrovanja automobila i posedovanja oružja.

Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenta i posedovanja oružja
Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenata i oružja

Kako je za RTV Kim saopšteno iz Policije, sumnja se da su uhapšeni oštetili budžet Kosova za više od 550 hiljada evra.

U akciji “Pčela” uhapšeni su: D. G. (1969.), G. K. (1971.) i M. T. (1955.)

Prilikom pretresa, koji je na pet lokacja izvršilo istražno policijsko odeljenje za organizoani kriminal, pronađeno je i zaplenjeno oružje, lažni pečati, ugovori, vize, ali i drugi dokazni materijal.

“Osumnjičeni koji su počinili navedene radnje nameravili su da za to dobiju protivpravnu imovinsku korist. Isti su uspeli da registruju 937 različitih automobila na osnovu falsifikovanih dokumenata”, navodi se u saopštenju Policije.

Dodaje se da je u prethodnoj akciji koja je izvedena u saradnji sa kosovskom Carinom oduzeto 240 vozila.Ostale vesti

Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022
Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022