Vesti
Hronika

Hapšenje u Kosovskoj Mitrovici zbog prevare

Pripadnici Kosovske policije regiona Sever uhapsili su dve osobe po prijavi rukovodstva opštine Severna Mitrovica. Oni se terete da su uzimali novac od građana i obećavali im da će ih zaposliti u opštini preko svojih prijateljskih veza ili da će im omogućiti da dobiju stan koji dodeljuje lokalna samouprava.

Hapšenje u Kosovskoj Mitrovici zbog prevare
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Iz policije navode da je do hapšenja B.P. i D.V.M došlo usled bliske saradnje između opštinskog rukovodstva i Kosovske policije.

Njima je nakon privođenja određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, a usled sumnje da su izvršili krivično delo „prevara“ time što su građane dovodili u zabludu.

Prema saznanjima policije, oni su u periodu od aprila do decembra 2021. godine oštetili više od 15 osoba i time stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 35.000 evra.

Sumnja se da je broj oštećenih građana zapravo veći, usled čega je policija apelovala na sve da se, u slučaju da su na sličan način prevareni, jave istražnom sektoru policijske stanice Mitrovica-Sever.Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022
Prijavljen slučaj silovanja maloletnice u Vitini

Kosovskoj policiji prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovoga puta u Vitini.

  • 24.11.2022