Vesti
Hronika

Hapšenja zbog ilegalne transplatacije i krijumčarenja ljudskih organa i ćelija

Kosovska policija je u sklopu akcije koja je trajala 2. i 3. aprila privela pet osoba osumnjičenih da su izvršili krivična dela „nezakonita transplantacija i krijumčarenje ljudskih organa i ćelija“, „neodgovorno lečenje“ i „saizvršilaštvo“ u jednoj privatnoj klinici u Prištini.
Hapšenja zbog ilegalne transplatacije i krijumčarenja ljudskih organa i ćelija
Ilustracija (Foto: Kim)

Istraga povodom ovog slučaja, kako se navodi u saopštenju Kosovske policije, pokrenuta je još pre nekoliko meseci i vođena je u saradnji i koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom, Odeljenje za teška krivična dela u Prištini i drugim institucijama.

Tokom akcije zaplenjeni su materijalni dokazi – lekarski izveštaji, knjige za evidenciju (registri), četiri telefona i 500 evra u gotovini.

Odlukom zdravstvenog inspektorata, zbog otkrivanja nepravilnosti, odeljenje u kome su vršene IVF (usluge vantelesne oplodnje) je zatvoreno.

Četvorici osumnjičenih lica određena je mera pritvora od 48 sati, dok je peti osumnjičeni oslobođen u redovnom postupku.

Slučaj se dalje istražuje.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020
Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020