Vesti
Hronika

Hapšenja zbog falsifikovanja dokumenata

Policija Kosova saopštila je danas da je uhapsila sedmoricu muškaraca kod kojih je pronađeno na stotine lažnih pasoša i drugih ličnih dokumenata iz zemalja članica EU.
Hapšenja zbog falsifikovanja dokumenata
Ilustracija (Foto Info.ks)

Policija je, u pratećem saopštenju, objavila fotografije kompjutera, štampača i lažnih pasoša iz Slovenije, Finske, Češke Republike, Bugarske, Španije i Grčke, a koji su pronađeni tokom dve racije, prenosi Rojters, dodajući da se pretražuju još dve lokacije.

“Veruje se da su uhapšeni umešani u organizovani kriminal, krijumčarenje migranata, krivotvorenje dokumenata i trgovinu drogom”, precizira se u saopštenju.

Policija navodi da su počinitelji koristili visokotehnološka sredstva zazradu pasoša, vozačkih dozvola i drugih dokumenata, većinom iz zemalja članica EU.

“Tokom istrage smo identifikovali mnogo građana Kosova koji su imali ova dokumenta”, kaže se u saopštenju, uz napomenu da će se svi oni koji poseduju takva dokumenta sada suočiti sa krivičnim optužbama.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021