Vesti
Hronika

Gudeljević: Delibašić se tereti po tri osnova

Portparol misije EULEKS-a Irina Gudeljević kaže da se bivši komandir policije u severu Kosovske Mitrovice Dragoljub Delibašić tereti po tri osnova.
Gudeljević: Delibašić se tereti po tri osnova
Foto KIM

Ona je rekla da je u svojstvu komandira policije u Mitrovici 1999. i 2000. podsticao izvršenje krivičnog dela teškog ubistva iz nacionalnog motiva, i da je to navodno počinio u saučesništvu sa Oliverom Ivanovićem.

"Delibašić se tereti da je podsticao na izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju oduzimanjem života drugog lica iz nacionalnih motiva, koje je dovelo do teških telesnih povreda, takođe u saučesništvu sa Oliverom Ivanovićem. Istovremeno, tereti se i za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju, oduzimanjem života drugog lica na nacionalnim osnovama koje je takođe počinjeno u saučesništvu sa Ivanovnićem", kaže Gudeljevićeva.

Na pitanje da li su tačne informacije da na tajnom spisku ima 40 Srba i da se ovih dana očekuje hapšenje još cetvorice srpskih policajaca koji su se integrisali u kosovsku policiju, Gudeljevićeva kaže: "Euleks nema nikakve tajne spiskove, a negativno odgovaram i na vaše drugo pitanje".Ostale vesti

Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022
Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022