Vesti
Hronika

Grafiti UĆK na vratima Narodne kuhinje u Bošnjačkoj mahali

Na vrtima Narodne kuhinje u Bošnjačkoj mahali u Mitrovici ispisani su grafiti “UĆK”. Slučaj je prijavljen policiji.

Grafiti UĆK na vratima Narodne kuhinje u Bošnjačkoj mahali
Bošnjačka mahala (Foto RSE)

Radnici Narodne kuhinje su jutros prijavili policiji ispisivanje grifita, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije za region Sever.

"Slučaj su prijavili radnici narodne kuhinje. Poruka je ispisana sprejom na vratima i nema drugih oštećenja. Jedinice su izašle na teren i za sada se radi o NN licima. Obavešten je tužilac koji je naložio da se slučaj otvori kao prekršaj," rekao je u izjavi za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

U Bošnjačkoj mahali sinoć se dogodio još jedan incident, pretučen je Srbin B.S.

Usled nedostatka dokaza, slučaj nije zaveden kao napad, objašnjava Hoti.

Gradonačelnnik Severne Mitrovice Goran Rakić najoštrije je osudio ispisivanje grafita tzv. OVK na prostorijama narodne kuhinje u Bošnjačkoj mahali.

"Ovaj vandalski čin je delo nekoga ko pokušava da podigne tenzije u ovom multietničkom naselju pred drugi krug lokalnih izbora u Južnoj Mitrovici", naveo je Rakić zahtevajući najhitniju reakciju nadležnih.

Pozvao je pripadnike KPS-a, Euleksa i Kfora da najhitnije reaguju i pronađu počinioce ovog nedela, jer će time poslati poruku da je ovo nedopustivo ponašanje, ali i da odvrate sve one koji bi eventualno pokušali da izazovu nove incidente.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021