Vesti
Hronika

Grafiti UČK na više srpskih kuća u Suvom Dolu

Nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafite UČK na kućama Ljubinke Grbušić i Nebojše Morače u selu Suvi Do kod Lipljana, saznaje RTV Kim. U međuvremenu je ustavnovljeno da su grafiti ispisani na još dve kuće u selu.
Grafiti UČK na više srpskih kuća u Suvom Dolu
Sa jedne od srpskih kuća u Suvom Dolu (Foto Kim)

Vlasnici kuća su natpise primetili rano jutros, a Nebojša Morača je odmah o tome obavestio Policiju koja još uvek nije došla na uviđaj.

Porodice Morača i Grbušić žive u glavnoj ulici u Suvom Dolu. Kako su nam rekli, pretpostavljaju da se incident dogodio dok su spavali.

Kako smo saznali u međuvremenu od meštana, grafiti sa istim natpisima su osvanuli i na kućama Miloša i Milenka Dukića.

Interesantno je da su grafiti na četiri kuće u selu ispisani kao UQK. Ime Oslobodilačke vojske Kosova se na albanskom najčešće piše kao Ushtria Çlirimtare e Kosovës, skraćeno UÇK.

Nedavno je u selu opljačkana prodavnica Miloša Grbušića.

Suvi Do je etnički mešovito selo.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022