Grafiti sa Oliverovim likom po fasadama na Kosovu

Povodom tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića jutros su u Kosovskoj Mitrovici osvanuli grafiti sa njegovim likom i natpisom OLIVER. Kako RTV Kim saznaje, isti grafiti su osvanuli i u Prištini i Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Grafit sa Oliverovim likom u Gračanici (Foto Kim)
 • Grafiti sa Oliverovim likom u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kontakt Plus)
 • Grafiti sa Oliverovim likom u Prištini (Foto Kim)

Na više fasada u gradu na Ibru pojavio se njegov portert iz sudnice, okrenut je leđima i osmehuje se preko ramena. Postojanje grafita potvrdio je Radio Kontakt Plus, a vest o grafitima  brzo su preneli su mnogobrojni mediji iz Centralne Srbije.

Izbor ove scene očigleno ukazuje na sudski proces kroz koji je Ivanović prošao, ali i na činjenicu da je ubijen s leđa sa šest metaka.

Kako RTV Kim saznaje, isti grafit se pojavio i na više mesta u Prištini - kod studentskih domova, bolnice, kružnog toka u centru grada, ali u Gračanici, duž puta koji vodi ka Gnjilanu, na fasadi kancelarije Srpskog nacionalnog foruma, kružnom toku na autobuskoj stanici u centru, u blizini marketa "Spektar"...

"Građani su se i na ovaj način setili Olivera Ivanovića", kazala je njegova najbliža saradnica Ksenija Božović. Ona nije direktno odgovorila na pitanje da li je Ivanovićeva stranka inicijator najnovije akcije, javlja KoSSev.

Kako javlja N1, isti grafiti pojavili su se tokom prošle noći i u Nišu, Kruševcu i Kraljevu.

Ostale vesti

 • „Oliver to nije zaslužio“

  „Oliver to nije zaslužio“

  Deset meseci je prošlo od ubistva Olivera Ivanovića, jednog od najznačajnijih srpskih političara na Kosovu. O istrazi se vrlo malo zna, a predstavnici vlasti u Beogradu i Prištini o tome skoro i da ne govore. O Ivanoviću se najviše piše na drušvenim mrežama, pa je često i tema prepucavanja između članova porodice. „Oliver to nije zaslužio“, poručuje Ksenija Božović.

 • Sud potvrdio oslobađajuću presudu Ljimaju

  Sud potvrdio oslobađajuću presudu Ljimaju

  Apelacioni sud u Đakovici potvrdio je juče presudu kojom je potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj oslobođen krivice zbog ubistva dvojice albanskih civila 1998. godine, navode prištinski mediji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane