Grafiti sa Oliverovim likom po fasadama na Kosovu

Povodom tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića jutros su u Kosovskoj Mitrovici osvanuli grafiti sa njegovim likom i natpisom OLIVER. Kako RTV Kim saznaje, isti grafiti su osvanuli i u Prištini i Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Grafit sa Oliverovim likom u Gračanici (Foto Kim)
 • Grafiti sa Oliverovim likom u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kontakt Plus)
 • Grafiti sa Oliverovim likom u Prištini (Foto Kim)

Na više fasada u gradu na Ibru pojavio se njegov portert iz sudnice, okrenut je leđima i osmehuje se preko ramena. Postojanje grafita potvrdio je Radio Kontakt Plus, a vest o grafitima  brzo su preneli su mnogobrojni mediji iz Centralne Srbije.

Izbor ove scene očigleno ukazuje na sudski proces kroz koji je Ivanović prošao, ali i na činjenicu da je ubijen s leđa sa šest metaka.

Kako RTV Kim saznaje, isti grafit se pojavio i na više mesta u Prištini - kod studentskih domova, bolnice, kružnog toka u centru grada, ali u Gračanici, duž puta koji vodi ka Gnjilanu, na fasadi kancelarije Srpskog nacionalnog foruma, kružnom toku na autobuskoj stanici u centru, u blizini marketa "Spektar"...

"Građani su se i na ovaj način setili Olivera Ivanovića", kazala je njegova najbliža saradnica Ksenija Božović. Ona nije direktno odgovorila na pitanje da li je Ivanovićeva stranka inicijator najnovije akcije, javlja KoSSev.

Kako javlja N1, isti grafiti pojavili su se tokom prošle noći i u Nišu, Kruševcu i Kraljevu.

Ostale vesti

 • 20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  Magistralni put koji vodi od Prištine prema Peći u julu 1998. godine je kontrolisala OVK i u blizini opštine Glogovac formirala logor Lapušnik. Bio je smešten na seoskom imanju. U kući, garaži i štali držani su zarobljenici. Albance je OVK hapsila uglavnom tako što je ulazila u njihove kuće u okolnim selima, ali i u opštinama Lipljan i Štimlje. Srbi koji su završili u Lapušniku, hapšeni su većinom na magistralnom putu Priština - Prizren, kod mesta Dulje.

 • KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  Kosovska policija objavila je da je 137 osoba nastradalo u saobraćaju u 2017. godini, a da se najviše nesreća sa smrtnim ishodom dogodilo od 14 do 18 časova, i to 33. Dan u kom se najviše nesreća dogodilo takođe sa fatalnim ishodom je nedelja (23). Nastradalo je 44 pešaka, što je 19 više nego u 2016. godini, od kojih su 26 bila deca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane