Vesti
Hronika

Grafiti sa likovima Kurtija, Đurića i Svečlje osvanuli u Lipljanu

Grafiti sa likovima lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i poslanika Kurtijeve stranke Dželjalja Svečlje iscrtani su noćas u raznim delovima Lipljana.
Grafiti sa likovima Kurtija, Đurića i Svečlje osvanuli u Lipljanu
Lipljan (Foto arhiva Kim)

Uz siluete njih trojice, na albanskom piše "Ne samoopredeljenje, već pregovaranje - prevaranti i podvale".

Grafiti su iscrtani sinoć i na zgradi sedišta Demokratskog saveza Kosova u Lipljanu, Domu kulture, čak i na kontejnerima u tom gradu.

Pre nekoliko dana fotografija Svečlje i Marka Đurića, snimljena na radnoj večeri tokom međunarodne konferencije u Tirani, pokrenula je veliku raspravu na Kosovu.

Sudeći po lipljanskim grafitima, može se pretpostaviti da i u tom gradu nisu dobro dočekali taj sastanak, prenosi Klan Kosova i dodaje da još nije poznato ko je postavio grafite i koji su motivi.Ostale vesti

Policija: Srbin iz Čaglavice nije pretio Tačiju
Srbin I.L. iz Čaglavice, koji je danas priveden, nije pretio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, saznaje RTV Kim u Policiji u Gračanici.
  • 28.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca u teškom stanju
Pripadnik Kosovske policije Zoran Jerinić, ranjen je danas oko 13 časova u selu Vrbovac u opštini Klokot hicem iz pištolja.
  • 28.03.2020
Opljačkane srpske porodice u selima Banje i Osojane
Pljačka koja se prethodne noći dogodila u selima Banje u opštini Srbica i Osojane u opštini Istok, i pored zabrane kretanja, koja je na snazi uznemirila je meštane ovih sela.
  • 28.03.2020
Uhapšen muškarac zbog pretnji Tačiju

Kosovska policija uhapsila je K.P. (40) iz mitrovičkog regiona nakon što je juče preko društvenih mreža uputio pretnje kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

  • 27.03.2020
Novake: Obijene još tri povratničke kuće
U povratničkom selu Novake, kod Prizrena, obijene su još tri kuće. Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić je uputio apel Policiji Кosova da pronađe i kazni počinioce.
  • 25.03.2020
Obijene povratničke kuće u selu Novake
U selu Novake kod Prizrena obijeno je 10 povratničkih kuća od 67 koliko ih ukupno ima u ovom selu, saopšteno je iz Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 24.03.2020