Vesti
Hronika

Grafit "UČK-Kosovo" na zidu u Goraždevcu

Grafit na kome piše „UČK-Kosovo“ osvanuo je ovog jutra na jednom zidu u Goraždevcu, potvrdio je za RTV Kim glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević. Slučaj je, kako navodi, prijavljen Policiji Kosova. Kancelarija za KiM zahteva da međunarodna zajednica pojača prisustvo na terenu.
Grafit
Grafit UČK u Goraždevcu (Foto Radio Goraždevac)

Grafit su u jutarnjim satima primetili meštani koji su krenuli na posao.

"Na jednom zidu, u gornjem delu Goraždevca, meštani su primetili ogroman natpis „UČK-Kosovo“, što je naravno uznemirilo meštane. Ljudi na čijem zidu je grafit ispisan su slučaj prijavili kosovskoj policiji koja u ovim trenucima obavlja uviđaj", kazao je Dimitrijević za RTV Kim.

Takođe, građani koji žive u blizini spomenika goraždevačkim žrtvama, javili su Radio Goraždevcu da je polomljen jarbol i odnesena srpska zastava.

"Naši novinari su bili na licu mesta i uverili su se da je jarbol zaista polomljen, ali kako su nam rekli, taj slučaj građani nisu prijavili policiji", rekao je Dimitrijević.

Prema rečima Dimitrijevića, u Goraždevcu su se u prethodnim godinama više puta dešavali slični incidenti.

Kancelarija za KiM: Međunarodna zajednica da pojača prisustvo u srpskim sredinama

Povodom ispisivanja grafita „UČК – Кosovo“ na zidu porodične kuće Кrstović u Goraždevcu regaovala je Kancelarija za KiM, zahtevajući od međunarodne zajednice da pojačaju svoje prisutvo na terenu u srpskim sredinama i osigura mir i bezbednost kako za Srbe tako i za druge nealbanske zajednice.

"Ovakvim akcijama šalje se jasna i nedvosmislena poruka da Srbi na Кosovu i Metohiji nisu dobrodošli, a po pravilu, vinovnici ovakvih incidenata ostaju bez ikakve sankcije", navodi se u saopštenju.

"Molimo i Srbe na Кosovu i Metohiji da ostanu mirni i jedinstveni i ne nasedaju na provokacije, jer cilj ovakvih akcija i jeste da se isprovocira neodmerena reakcija srpske strane", poručuju iz Kancelarije za KiM.Ostale vesti

Neuspela pljačka kod Badovačkog jezera

U bilzini Badovačkoj jezera, nešto pre 17:00, dogodio se neuspeli pokušaj oružane pljačke vozila za transport novca. Dva lica su povređena i prebačena u Univerzitetsko-klinički centar Kosova, potvrdila je za RTV Kim Policija Kosova.

  • 08.03.2021
Šilovo: Pucnjava u kafani, jedan ranjen

U Šilovu kod Gnjlana juče je u večernjim satima došlo do pucnjava u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Kosovska policija.

  • 08.03.2021
KP izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska policija je tokom poslednja 24 sata u različitim gradovima Kosova izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera.
  • 07.03.2021
Preminuo Sanja Ilić
Kompozitor i muzičar, frontmen grupe „Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini.
  • 07.03.2021
Preminuo Boris Komnenić
Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.
  • 07.03.2021
Donja Gušterica: Mladić se razneo bombom
Mladić S.K. (26) iz Donje Gušterice u opštini Gračanica razneo se sinoć ručnom bombom, potvrđeno je Riznici u ovom mestu.
  • 06.03.2021