Vesti
Hronika

Gradonačelniku Klokota određen kućni pritvor

Odlukom Apelacionog suda u Prištini, gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović provešće narednih mesec dana u kućnom pritvoru, prenosi Reporteri.

Gradonačelniku Klokota određen kućni pritvor
Božidar Dejanović (Foto Opština Klokot)

Time je, kako navodi ovaj portal, preinačena odluka Osnovnog suda u Prištini, doneta 8. aprila ove godine.

U obrazloženju ovakve odluke se navodi da je Apelacioni sud, nakon uvida u sve okolnosti, ocenio da se i izricanjem mere kućnog pritvora može postići zakonom traženi cilj.

Specijalno tužilaštvo sumnjiči Dejanovića za krivično delo „Kršenje slobodnog opredeljenja birača“ iz člana 210. Krivičnog zakona Kosova.

Božidar Dejanović je uhapšen 12. marta ove godine nakon akcije kosovske policije zbog sumnje da je nameštao glasove za izborima održanim 14. februara.Ostale vesti

Preminuo Đorđe Marjanović
Pevačka zvezda Đorđe Marjanović, preminuo je u devedesetoj godini, javlja RTS.
  • 15.05.2021
Identifikovani maloletnici odgovorni za kamenovanje crkve u Vitini
Za bacanje kamena na crkvu u Vitini pre dva dana odgovorna su dva maloletnika, koja su identifikovana i privedena u policijsku stanicu u ovom mestu, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani.
  • 15.05.2021
KP izrekla 251 novčanu kaznu zbog nepoštovanja mera

Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica zbog nepoštovanja anti-kovid mera.

  • 14.05.2021
Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021