Vesti
Hronika

Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Agim Bahtiri (Foto KlanKosova)

Kako se navodi, Osnovno tužilaštvo u Mitrovici pokrenulo je istragu zbog pretnji upućenih gradonačelniku Južne Mitrovice.

Dodaje se da je istraga pokrenuta na osnovu informacija i podataka dobijenih e-poštom od podnosioca žalbe, odnosno, gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija.

S tim u vezi, policijskim istražiteljima je naloženo da preduzmu istražne radnje zbog sumnji da je izvršeno krivično delo „pretnja, ucena i prinuda“.

Tužilaštvo je ocenilo da je zbog upućenih pretnji, gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju potrebno dodeliti zaštitu, odnosno da je prisustvo policije u mestu njegovog boravka neophodno.



Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020