Vesti
Hronika

Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Agim Bahtiri (Foto KlanKosova)

Kako se navodi, Osnovno tužilaštvo u Mitrovici pokrenulo je istragu zbog pretnji upućenih gradonačelniku Južne Mitrovice.

Dodaje se da je istraga pokrenuta na osnovu informacija i podataka dobijenih e-poštom od podnosioca žalbe, odnosno, gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija.

S tim u vezi, policijskim istražiteljima je naloženo da preduzmu istražne radnje zbog sumnji da je izvršeno krivično delo „pretnja, ucena i prinuda“.

Tužilaštvo je ocenilo da je zbog upućenih pretnji, gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju potrebno dodeliti zaštitu, odnosno da je prisustvo policije u mestu njegovog boravka neophodno.Ostale vesti

Preminuo Miroslav Toholj
Književnik Miroslav Toholj preminuo je jutros u Beogradu nakon kraće bolesti u 64. godini, potvrđeno je Srni u porodici Toholj.
  • 23.07.2021
Zabranjen ulazak srpskim vernicima na Kosovo
Kosovska policija zaustavila je na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet" koji su krenuli na poklonjenje pravoslavnim svetinjama na Kosovu, prenosi RTS. 
  • 23.07.2021
Staro Gracko: Pomen stradalim žeteocima
U Starom Gracku kod Lipljana obležene su 22 godine od stradanja četrnaest srpskih žetelaca. 
  • 23.07.2021
Odalović: Izvesno se zna ko je počinio zločin u Starom Grackom
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je, povodom 22. godišnjice ubistva 14 žetelaca u selu Staro Gracko na Kosovu, da se izvesno zna ko je počinio taj zločin, ali da epiloga još nema, kao ni u ostalim zločinima nad Srbima pre ili po dolasku međunarodne misije.
  • 23.07.2021
Nepoznata lica provalila u hram Sv. Petra i Pavla i ispisala grafite OVK
Kosovska policija u selu Brod je 18. jula obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Ap. Petra i Pavla u selu Brod, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.
  • 22.07.2021
Sušica: Uvredljivim grafitima vandalizovano dečje igralište
Na dečjem igralištu u Sušici kraj Gračanice ispisane su poruke: "UÇK" (OVK), "Albanija je ovde", "Albansko polje" (igralište), "....š Srbiju".
  • 21.07.2021