Vesti
Hronika

Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Agim Bahtiri (Foto KlanKosova)

Kako se navodi, Osnovno tužilaštvo u Mitrovici pokrenulo je istragu zbog pretnji upućenih gradonačelniku Južne Mitrovice.

Dodaje se da je istraga pokrenuta na osnovu informacija i podataka dobijenih e-poštom od podnosioca žalbe, odnosno, gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija.

S tim u vezi, policijskim istražiteljima je naloženo da preduzmu istražne radnje zbog sumnji da je izvršeno krivično delo „pretnja, ucena i prinuda“.

Tužilaštvo je ocenilo da je zbog upućenih pretnji, gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju potrebno dodeliti zaštitu, odnosno da je prisustvo policije u mestu njegovog boravka neophodno.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021