Vesti
Hronika

Gračanica: Ukradena žičana ograda sa groblja

Sa novog pravoslavnog groblja u naselju Padalište u Gračanici ukradeno je 125 metara žičane ograde. Predstavnici opštine Gračanica oštro su osudili ovaj vandalski čin.
Gračanica: Ukradena žičana ograda sa groblja
Ukradena žičana ograda sa groblja u Gračanici (Foto: našagračanica)

Direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković je kazao da je krađa žičane ograde sa groblja u naselju Padalište primećena jutros i da je slučaj odmah prijavljen Policijskoj stanici u Gračanici.

Predstavnici opštine Gračanica i gradonačelnica Ljiljana Šubarić, oštro su osudili ovaj vandalski čin.

"Krađa ograde sa groblja je neprihvatljiv, sraman i vandalski čin za svaku osudu. Oni koji su krađu počinili ne pripadaju civilizovanom svetu".

Predstavnici opštine Gračanica pozvali su nadležne organe da učine sve kako bi se počinioci ovog gnusnog dela pronašli, potom i sankcionisali, a ograda bila vraćena na mesto.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022