Vesti
Hronika

Gračanica: Uhapšena jedna osoba zbog posedovanja narkotika

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su jednu osobu sa područja opštine Gračanica zbog posedovanja narkotika.
Gračanica: Uhapšena jedna osoba zbog posedovanja narkotika
Zaplenjena marihuana na teritoriji opštineGračanica (Foto Fejsbuk@Kosovska policija)

Kako se navodi, Direkcija za istragu trgovine narkoticima obaveštena je da osumnjičeno lice sa područja opštine Gračanica u svojoj kući poseduje sumnjive supstance.

"U konsultaciji sa nadležnim tužiocem i po nalogu izdatom od strane suda, policija je izvršila pretres dve kuće. Ova supstanca pronađena je u dvorištu osumnjičenog I.S. (1987) koji je, nakon što je primetio policiju, uzeo marihuanu i pokušao da pobegne", navodi se u objavi Kosovske policije na Fejsbuku.

Dodaje se da je policija uhapsila osumnjičenog i oduzela mu 1,1 kilogram marihuane.

O slučaju je obavešten nadležni tužilac koji je naložio da se pokrene slučaj "neovlašćena kupovina, posedovanje, prodaja i distribucija opojnih droga, psihotropnih i analognih materija".

Osumnjičenom I.S. određeno je policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati.

 Ostale vesti

Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021