Vesti
Hronika

Gračanica: Srpskim mladićima određeno policijsko zadržavanje od 48

Srpski mladići iz Gračanice A.M. i M.M. koji su sinoć pretučeni od strane pripadnika kosovske policije u ovom mestu terete se za napad na službeno lice i ometanje istog tokom vršenja službene dužnosti. Njima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.
Gračanica: Srpskim mladićima određeno policijsko zadržavanje od 48
Sa sinoćnjeg okupljanja u Gračanici (Foto Kim)

"Dvojica osumnjičenih kosovskih muškaraca uhapšena su zbog ometanja i fizičkog napada na dva policajca dok su bili na dužnosti, pri čemu su dvojica policajca zadobila telesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć", stoji u izveštaju kosovske policije.

Napominju da je odlukom tužioca osumnjičenima određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, a slučaj je pod istragom.

Podsetimo, prema rečima očevidaca A.M. i M.M. zastavljeni su sinoć zbog rutinske kontrole, pripadnici kosovske policije su im napisali kaznu zbog nevezivanja pojasa.

"Nakon što su zatražili da im kazna bude prevedena na srpski jezik policajac ga je upitao: `Da li znaš ti gde živiš?`, nakon čega su ga udarili", kazao je za Kim radio očekivac koji je želeo da ostane anoniman.

Jedan od dvojice mladića (M.M.) ima povredu ramena i nalazi se u bolnici u Gračanici, dok je A.M. nakon davanja iskaza u policiji, takođe upućen na bolničko lečenje.

Ispred policijske stanice u Gračanici sinoć se okupilo stotinak građana koji su tražili da prestane policijska brutalnost prema meštanima. Među okupljenima je bila i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023